אוכל
אוכל

קציצות בקר ברוטב שקשוקה

מה קורה כשמצרפים שני מאכלים אלמותיים - שקשוקה וקציצות - למחבת אחת גדולה ומהבילה? מקבלים מנה שאי אפשר לעמוד בפניה. אז עשו טובה, תקראו לנו כשמוכן

|mako אוכל| פורסם07:00
קציצות ברוטב שקשוקה  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.390reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לקציצות (12-15 יחידות):

  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כפית כמון או יותר, לפי הטעם
  • כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית פפריקה מתוקה
  • ביצה
  • כפית בהרט
  • 2 כפות פירורי לחם או קמח מצה

לרוטב שקשוקה:

  • 4 כפות שמן זית, לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 פלפלים חריפים, פרוסים דק
  • 4 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 5 שיני שום, פרוסות
  • כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כפות רוטב צ'ילי
  • שלושת-רבעי כוס מים
  • 2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות. יוצרים כדורים, מסדרים על תבנית ומעבירים למקרר.

2בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת גדולה וכבדה כ-5 דקות. מוסיפים את הפלפלים החריפים ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים.

3מוסיפים את הפפריקה, המלח, הפלפל השחור ורוטב הצ'ילי ומערבבים. מוסיפים את המים והרסק, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4מוסיפים את הקציצות בזהירות, מניחים להן להתבשל ללא כיסוי כ-5 דקות (לא מערבבים, כי הקציצות עדיין לא יציבות), ואז עוטפים אותן בעדינות ברוטב בעזרת כף. אם צריך מוסיפים עוד כחצי כוס מים רותחים.

5מבשלים את הקציצות ברוטב כ-20 דקות על אש נמוכה. אם רוצים, אפשר להפוך אותן באמצע הבישול.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> ומה ליד? אורז חגיגי וטעים טעים

>> כל המתכונים לפסח

>> טיפים למטבח

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il