
בצלים ממולאיםמתי בפעם האחרונה הפכתם את הבצל לכוכב הארוחה? יש לנו מתכון בשבילכם שעושה הרבה כבוד לבצל - עם מילוי אורז מרענן (בגלל הנענע) ומעט מתקתק (בגלל הצימוקים) ועם קיצור דרך שמרכך את הבצל ב-15 דקות בלבדעז תלם|mako אוכל| פורסם08/04/1007:59 ![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1חורצים את הבצלים לאורכם עד לליבה (לא מסירים את השורש). שמים במיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה 15 דקות או עד שהם מתרככים לחלוטין (אפשר גם להרתיח בסיר מלא במים במשך 40 דקות). נותנים להם להתקרר. 2מפרידים בזהירות את השכבות (הגלדים) של הבצל. משתמשים בשכבות היפות למילוי ואת החלקים הפנימיים שאי אפשר למלא מוסיפים לתבשילים שונים. 3מכינים את המלית: מועכים את התיבולית לאבקה. מערבבים את האורז עם התיבולית, העגבנייה הקצוצה, עלי הנענע והצימוקים. 4פותחים את אחד הגלדים של הבצל ומניחים בפנים מעט מהמלית. מגלגלים את הבצל כך שהמלית תהיה במרכז ומהדקים. 5את הבצלים המגולגלים מניחים בסיר רחב ושטוח. מוסיפים לסיר מעט סוכר, סילאן ומלח, מכסים במים ומבשלים בערך שעתיים וחצי על להבה נמוכה, עד שהמלית והבצלים התרככו לחלוטין. אם יש זמן, מוסיפים עוד מעט מים ומשאירים את הבצלים לבישול של ללילה שלם על פלטת שבת. 6טועמים את הרוטב ומאזנים עם מעט מיץ לימון (לא חייבים להשתמש בכל הכמות). 7להגשה: מניחים את הבצלים הממולאים עם הרוטב בצלחת ומזלפים מעט שמן זית מעל. * שימו לב: המלית מתנפחת מאוד, פי 2 מהנפח המקורי – אז מלאו בעדינות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |