מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

חזה עוף אפוי במרינדה של צ'ילי מתוק

פוחדים להסתבך עם הילדים? הנה המנה בשבילכם (ובשבילם): חזה עוף אפוי ועסיסי בציפוי מתקתק - יותר טעים מכל פסטרמה שתקנו בסופר

|mako אוכל| פורסם07:08
חזה עוף שלם אפוי במרינדה עם רוטב צ'ילי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • קילו חזה עוף שלם לא פרוס (חוצים את הפרפר לשני חצאים)
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כף שמן זית

למרינדה:

  • 1 כף חרדל, רצוי דיז'ון
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית שטוחה כמון (לא חובה)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף סילאן
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את כל חומרי המשרה ועוטפים את חזה העוף מכל הכיוונים. משאירים במקרר בקערה עטופה ניילון לפחות 4 שעות (או עד לילה).

2מניחים את חזה העוף על נייר אפייה ומכסים בנייר אלומיניום, וצולים 20 דקות ב-200 מעלות.

3מסירים את נייר האפייה. מערבבים את 3 כפות רוטב הצ'ילי עם כף שמן הזית ושופכים על העוף בעזרת כף. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות (ללא נייר האלומיניום).

4מגישים פרוס לצד תפוחי אדמה או אורז, או פורסים דק ומכניסים לכריך.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו פה פסטה שילדים משוגעים עליה

>> והנה עוד פסטה נפלאה, הפעם בפירורי לחם

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il