אוכל
אוכל

חזה עוף אפוי במרינדה של צ'ילי מתוק

פוחדים להסתבך עם הילדים? הנה המנה בשבילכם (ובשבילם): חזה עוף אפוי ועסיסי בציפוי מתקתק - יותר טעים מכל פסטרמה שתקנו בסופר

|mako אוכל| פורסם07:08
חזה עוף שלם אפוי במרינדה עם רוטב צ'ילי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.4115reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • קילו חזה עוף שלם לא פרוס (חוצים את הפרפר לשני חצאים)
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כף שמן זית

למרינדה:

  • 1 כף חרדל, רצוי דיז'ון
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית שטוחה כמון (לא חובה)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף סילאן
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את כל חומרי המשרה ועוטפים את חזה העוף מכל הכיוונים. משאירים במקרר בקערה עטופה ניילון לפחות 4 שעות (או עד לילה).

2מניחים את חזה העוף על נייר אפייה ומכסים בנייר אלומיניום, וצולים 20 דקות ב-200 מעלות.

3מסירים את נייר האפייה. מערבבים את 3 כפות רוטב הצ'ילי עם כף שמן הזית ושופכים על העוף בעזרת כף. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות (ללא נייר האלומיניום).

4מגישים פרוס לצד תפוחי אדמה או אורז, או פורסים דק ומכניסים לכריך.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו פה פסטה שילדים משוגעים עליה

>> והנה עוד פסטה נפלאה, הפעם בפירורי לחם

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il