
מאפינס מקרוני גבינה ותרדהילדים כבר מתחרפנים מהחופש הגדול? תנו להם קצת זמן איכות אתכם במטבח - הם יהיו גאים במאפינס הקלים האלו שהם יכינו ואתם תהיו מבסוטים שהם אוכלים אותם בכיףעז תלם|mako אוכל| פורסם03/08/1009:54 ![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (18 מנות):מרכיבים:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הפסטה קצת פחות מזמן המומלץ בהוראות היצרן. מסננים. 2שמים את עלי התרד בסיר עם 1/4 כוס מים ומבשלים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב 3-5 דקות, עד שעלי התרד מאבדים את רוב נפחם ומקבלים צבע ירוק כהה. מעבירים למסננת, נותנים לעלים להתקרר לחלוטין, ואז סוחטים היטב מנוזלים עודפים וקוצצים. 3הרוטב: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ובעזרת כף עץ מערבבים היטב עד שהקמח סופג את החמאה ונותרת תערובת סמיכה. 4מוסיפים 1/3 מהחלב ואת אבקת המרק וטורפים היטב בעזרת מטרפה. מבשלים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה מעט. 5מוסיפים את כל שאר החלב, שוב טורפים היטב ומביאים לרתיחה. חשוב לטרוף נמרצות שלא ייווצרו גושים. כשהתערובת רותחת מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כדקה, עד שהרוטב מסמיך. 6מוסיפים פנימה את הגבינה המגוררת ובוחשים היטב עד שהיא נמסה. 7מכבים את האש ואחרי דקה בוחשים פנימה את הביצה. 8שמים את התרד, הפסטה והרוטב בקערה ומערבבים. 9מרפדים תבניות שקעים למאפינס עם עטרות נייר. מחלקים את התערובת ל-18 שקעים ומפזרים מעל כל מאפין פירורי לחם. אופים 15-20 דקות, עד שהמאפינז מזהיבים מלמעלה. 10מוציאים ונותנים להם להתקרר מעט לפני שאוכלים. * שימו לב: במתכון זה צריך 2 תבניות של 12 שקעים. במידה ואין 2 תבניות, ניתן לאפות את שארית התערובת בכלי חרסינה קטן. >> בשבוע שעבר למדנו לקלף מנגו בדרך הכי אדירה שיש>> מתוקים שלי: אלפחורס לפי הספר![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |