מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. רלוונטי מאד לפונים בשפה העברית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

מוקפץ צמחוני מנצח

במוקפץ שלפניכם יש ברוקולי, קישואים, פטריות ותירס - אבל זה לא באמת משנה, כי הכוכב האמיתי פה הוא הרוטב. ההמלצה שלנו: תכינו הרבה ממנו ותשמרו במקרר, כי סביר להניח שתחזרו אליו ממש מהר

עז תלם
mako אוכל
מוקפץ צמחוני
מוקפץ צמחוני|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
הקישור הועתק

זמן עבודה

עשרים דקות

זמן כולל

חצי שעה

רמת קושי

כל אחד יכול

כשרות

פרווה

המרכיבים

טבלת המרות

(2 מנות)

  • 2 קישואים או זוקיני קטנים
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 ראש ברוקולי קטן, מופרד לתפרחות
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון או פורטובלו, פרוסות
  • חופן גרגרי תירס (טריים או קפואים ומופשרים)
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק

לרוטב:

  • 8 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות סילאן, דבש או סוכר חום
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות חומץ אורז
  • מעט ג'ינג'ר טרי מגורר

אופן ההכנה

01

שמים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או רוטב צ'ילי לפי הטעם.

02

חוצים את הקישואים לאורך ואז לרוחב, ומכל רבע חותכים 3-4 רצועות ארוכות ועבות (כדי שהקישוא יישאר פריך ונחמד בתום ההקפצה).

03

מחממים את השמן בסיר או במחבת גדולה, מוסיפים את הברוקולי והזוקיני ומקפיצים 2-3 דקות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כדקה נוספת, ואז מוסיפים כ-3 כפות מים (האדים יעזרו לירקות להתרכך) ואת התירס.

04

מבשלים עוד דקה ואז מוסיפים חצי מהרוטב. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את כל הירקות. טועמים ומוסיפים עוד רוטב לפי הטעם. מוציאים, מפזרים את הצ'ילי ומגישים מיד.

טיפים:

* אפשר להשתמש באיזה ירקות שרוצים: פלפלים אדומים, כרובית, גזר, בצל, שעועית ירוקה ועוד.

* אם יש זמן וחשק להשקיע, מקפיצים כל ירק בנפרד ורק בסוף מאחדים עם הרוטב. זה לוקח יותר זמן אבל נותן תוצאה מדהימה.

*את הרוטב אפשר ואף רצוי להכין מראש בכמות גדולה. הוא נשמר בקירור חודש ויותר.