אוכל
אוכל

מוקפץ צמחוני מנצח

במוקפץ שלפניכם יש ברוקולי, קישואים, פטריות ותירס - אבל זה לא באמת משנה, כי הכוכב האמיתי פה הוא הרוטב. ההמלצה שלנו: תכינו הרבה ממנו ותשמרו במקרר, כי סביר להניח שתחזרו אליו ממש מהר

|mako אוכל| פורסם06:06
מוקפץ צמחוני (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5253reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 2 קישואים או זוקיני קטנים
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 ראש ברוקולי קטן, מופרד לתפרחות
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון או פורטובלו, פרוסות
  • חופן גרגרי תירס (טריים או קפואים ומופשרים)
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק

לרוטב:

  • 8 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות סילאן, דבש או סוכר חום
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות חומץ אורז
  • מעט ג'ינג'ר טרי מגורר

אופן ההכנה:

1שמים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או רוטב צ'ילי לפי הטעם.

2חוצים את הקישואים לאורך ואז לרוחב, ומכל רבע חותכים 3-4 רצועות ארוכות ועבות (כדי שהקישוא יישאר פריך ונחמד בתום ההקפצה).

3מחממים את השמן בסיר או במחבת גדולה, מוסיפים את הברוקולי והזוקיני ומקפיצים 2-3 דקות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כדקה נוספת, ואז מוסיפים כ-3 כפות מים (האדים יעזרו לירקות להתרכך) ואת התירס.

4מבשלים עוד דקה ואז מוסיפים חצי מהרוטב. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את כל הירקות. טועמים ומוסיפים עוד רוטב לפי הטעם. מוציאים, מפזרים את הצ'ילי ומגישים מיד.

טיפים:

* אפשר להשתמש באיזה ירקות שרוצים: פלפלים אדומים, כרובית, גזר, בצל, שעועית ירוקה ועוד.

* אם יש זמן וחשק להשקיע, מקפיצים כל ירק בנפרד ורק בסוף מאחדים עם הרוטב. זה לוקח יותר זמן אבל נותן תוצאה מדהימה.

*את הרוטב אפשר ואף רצוי להכין מראש בכמות גדולה. הוא נשמר בקירור חודש ויותר.

לבלוג של עז תלם

>> והנה בצלים ממולאים עם קיצור דרך

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il