אוכל
אוכל

לביבות תרד עם גבינה ופטריות

שוקלים לעבור לצמחונות אחרי יום העצמאות? הנה המנה שתעזור לכם להתחיל. ארוחה צמחונית זריזה וטעימה - חצי שעה כולל הכל, ויש לכם את זה

|mako אוכל| פורסם07:00
לביבות תרד עם גבינה ופטריות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.219reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 10 פטריות שמפיניון טריות, קצוצות דק
  • כף שמן זית, לטיגון
  • 3 כוסות עלי תרד
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 1 ביצה
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור
  • כף גדושה אבקת מרק פטריות
  • 3 כפות קמח תופח
  • שמן לטיגון או ספריי שמן לאפייה

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל והפטריות בשמן זית כ-5 דקות, מצננים ומסננים מנוזלים.

2במקביל מאדים את התרד בסיר עד שנפחו מצטמק מאוד, מסננים וקוצצים.

3מפוררים את הגבינה הבולגרית לתוך קערה ומערבבים היטב עם הביצה, המלח, הפלפל ואבקת המרק. מוסיפים את התרד, הבצל והפטריות המטוגנים ואת הקמח התופח ומערבבים לתערובת אחידה.

4מחממים שמן קנולה במחבת רחבה. יוצרים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לנייר סופג. לחלופין, אפשר לאפות את הלביבות: מסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת, מרססים בספריי שמן ואופים כ-20 דקות ב-200 מעלות, עד שהן משחימות.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> הנה שיפודי פרגית ביתיים ברוטב טריאקי

>> והנה מעקודה מרוקאית אמיתית!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il