
חצילים מטוגנים בתנורחצילים מטוגנים הם בסיס להרבה מנות ושדרוג מטריף לכמעט כל סנדוויץ' בעולם. אבל מה עושים כשאין חשק לכל הטרחה והלכלוך שכרוכים בטיגון? זה קל: מנפצים מיתוסים ומאמצים את השיטה של קרן ארגמן![]() צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-220 מעלות (על טורבו). 2שוטפים ומייבשים את החצילים, ופורסים לטבעות בעובי 1 ס"מ בערך. 3שוברים מיתוס: לא צריך להמליח את החצילים, לתת להם לנוח ולהגיר נוזלים, לשטוף ולייבש. 4מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן זית. 5מסדרים את פרוסות החצילים (אפשר לצופף בכיף, זה לא עוגיות), ומרססים גם מלמעלה בספריי שמן זית. מכניסים למרכז התנור. 6אחרי חצי שעה בערך (בכל תנור זה אחרת) בודקים את מצב ההשחמה. אם צריך – הופכים את הפרוסות שהשחימו בצד אחד אבל הצד השני שלהן עוד חיוור. אם צריך - מוציאים החוצה את המוכנים. אחרי 10 דקות נוספות בודקים שוב - שימו לב, זה יכול לקחת גם 50 דקות, תלוי בתנור ובכמות. 7את החצילים המוכנים מסדרים במגש, ולא בקופסה, כדי שישמרו על פריכות. ** הפרוסות ה"מטוגנות" ישמשו בסיס נהדר למגוון כריכים ויחזיקו מעמד שבוע בקופסה במקרר. ** אפשר להמליח את החצילים במלח דק לפני הצלייה, אבל אם הם מיועדים למגוון שימושים עדיף להשאיר אותם כמו שהם, ולהמליח בהמשך לפי הצורך. ** אפשר לחתוך את החצילים לקוביות, "לטגן" באותה דרך (זה ייקח פחות זמן, כי הקוביות קטנות מהפרוסות) ולהשתמש בהם כבסיס לתבשילים. >> לטיפים ומתכונים שיעשו לכם חיים קלים במטבח - הצטרפו לקרן מקלילה את המטבח >> לרכישתספרי המתכונים הדיגיטלייםשל קרן ארגמן תגיות:חצילים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |