אוכל
אוכל

סנדוויץ' חזה עוף ברוטב ברביקיו

בשביל כריך בשרי עסיסי ומטפטף כבר לא צריך לצאת מהבית - אפשר להפשיר חזה עוף ולהכין בצ'יק את הסנדוויץ' ההורס שבתמונה

|mako אוכל| פורסם06:00
רצועות עוף ברוטב ברביקיו (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:2.4258reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • 3 לחמניות ארוכות מצופות שומשום או לחמניות המבורגר
  • 500 גרם חזה עוף (2 נתחים בערך), חתוכים לרצועות עבות
  • 6 עלי חסה יפים, חתוכים לרצועות
  • כפית שמן

לרוטב ברביקיו ביתי:

  • חצי כוס קטשופ
  • רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סילאן
  • כף חומץ אורז או חומץ אחר
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב (לחלופין, אפשר להשתמש ברוטב ברביקיו קנוי): שמים את כל המצרכים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 2 דקות. טועמים ובודקים תיבול. שומרים בצד.

2מחממים מחבת עם השמן. מוסיפים את רצועות חזה העוף ומטגנים כשתי דקות, עד שהן מזהיבות. מערבבים היטב ומוסיפים 5 כפות מרוטב הברביקיו ושתי כפות מים. מטגנים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מצפה היטב את כל נתחי העוף.

3מחלקים את העוף ורצועות החסה בין הלחמניות ומגישים.

* טיפ: כדאי לקלות את הלחמניות מעט בטוסטר אובן או בתנור (בערך 2 דקות בחום של 180 מעלות), שיזהיבו ויהיו פריכות.

* רוצים לקצר תהליכים? השתמשו ברוטב ברביקיו מוכן.

לבלוג של עז תלם

המתכון פורסם לראשונה בשנת 2010

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il