
ניוקי ענק עם עגבניות שרי בתנורלמה להסתפק בניוקי קטנטנים כשאפשר לקבל ענקיים? את הניוקי הזה מתחילים בתנור, עוברים לכיריים ואז שוב חוזרים לתנור. נכון, קצת ניג'וס אבל שווה כל רגעאינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם03/06/1011:18 ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):לניוקי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום הכי גבוה. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים מעל מלח גס. מניחים על המלח את תפוחי האדמה ואופים עד שהם רכים לחלוטין, כשעה. 2מרוקנים את תוכן תפוחי האדמה ומועכים בתוך קערה. 3מוסיפים את שאר החומרים לקערה, אך שימו לב שלא יהיה מגע ישיר בין תפוחי האדמה החמים לבין החלמונים. כמו כן, כדאי בשלב הראשון לא להוסיף את כל הקמח, אלא ככוס ושליש ממנו. 4לשים לבצק גמיש ולא דביק, אם המסה דביקה מדי, ניתן להוסיף עוד קצת קמח. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים אותו לכדורים ויוצרים גלילים עבים יחסית - יותר עבים מניוקי רגיל. 5במקביל, מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים כף מלח. 6חותכים את הגלילים לחתיכות גדולות מהרגיל ומניחים על משטח מקומח, מעבירים את הניוקי לבישול במים, בנגלות. כשהם צפים מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת. 7מעבירים את הניוקי המסוננים לתבנית מרופדת נייר אפייה במרווחים, מסדרים בין המרווחים את חצאי עגבניות השרי. מערבבים בקערה את שאר חומרי הרוטב, מפזרים מעל הניוקי והעגבניות ואופים בחום של 220 מעלות 15-20 דקות עד שהניוקי משחימים. >> פסטה אפויה עם ירקות וטוויסטלא צריך לנסוע לעיר העתיקה: בייגלה ירושלמי שמכינים לבד![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |