אוכל
אוכל

גלילות חצילים חלביות

אחרי שהחלטנו שגלילות החצילים של נוף הן הן אהבת חיינו, באה הגרסה החלבית ואיימה לטרוף את הקלפים. גבינות בפנים, רוטב עגבניות בחוץ והרבה הרבה פרמזן. טיגון? לא בבית ספרנו

|mako אוכל| פורסם07:31
גלילות חצילים חלביות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.746reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 חצילים ארוכים
  • שמן זית, להברשה
  • פרמזן מגוררת, להגשה

למלית:

  • 4 שיני שום, כתושות
  • רבע כוס בזיליקום קצוץ
  • בצל, מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כף שמן זית
  • 200 גרם גבינה בולגרית 5%, מרוסקת
  • 100 גרם פרמזן מגוררת
  • כף קמח תירס או סולת

לרוטב:

  • 4 עגבניות, מקולפות ומרוסקות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

1פורסים את החצילים לאורך לפרוסות דקות, מברישים בשמן זית וצורבים על מחבת פסים חמה לכמה דקות מכל צד. לחלופין, מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת נייר אפייה וצולים ב-200 מעלות.

2מערבבים את כל מרכיבי המלית.

3לוקחים כף מהמלית ומניחים בקצה של כל פרוסת חציל. מגלגלים לצורת גליל, כך שהקצוות יישארו פתוחים.

4משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומסדרים את גלילות החציל.

5מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, שופכים על החצילים ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

6מגררים עוד קצת פרמזן, ומגישים.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה

>> הנה גלילות החצילים הבשריות של נוף

>> בפעם שעברה הכנו סלט פסטה חם-קר

>> זה הזמן להתחיל לכבוש זיתים בבית

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il