
המבורגר צמחוני של עדשים ופטריות עם טבעות בצל פריכותמי שחושב שטבעונים לא יודעים ליהנות מאוכל, פשוט טועה טעות מרה. תראו את המנה הזו - המבורגר טבעוני בלחמנייה עם רוטב ברביקיו וצ'ילי, ולצדו טבעות בצל מטוגנות בשמן עמוק. יותר טעים ומושחת מזה?עז תלם|mako אוכל| פורסם11/11/1007:27 ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):לרוטב ברביקיו צ'ילי:
להמבורגר:
לטבעות הבצל:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הרוטב: שמים את כל המצרכים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 2 דקות. טועמים, מתקנים תיבול ושומרים בצד. 2ההמבורגר: שוטפים היטב את העדשים ומניחים בסיר. מוסיפים 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על להבה נמוכה ללא כיסוי כ-20 דקות, עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי והעדשים מתרככות לחלוטין (חלקן אפילו מתחילות להיפתח). מסננים ומניחים לעדשים להתקרר. 3פורסים דק את הפטריות ומטגנים במחבת על להבה גבוהה תוך ערבוב, בערך 5 דקות או עד שהן מצטמקות ונעשות כהות. שומרים בצד. 4מכינים את ההמבורגר: לוקחים חצי מכמות העדשים ומרסקים למחית במעבד מזון או בבלנדר ידני. מחזירים לשאר העדשים, מוסיפים את הפטריות, פירורי הלחם והתבלינים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, ואז מוסיפים את הביצים או את בלילת הקמח והבירה. 5מחלקים את התערובת ל-8 קציצות יפות וגדולות, מעצבים לצורת המבורגר ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, או עד שהקציצות מזהיבות ומתייצבות מעט. 6מכינים את טבעות הבצל: מחממים שמן לטיגון עמוק. פורסים את הבצל לעיגולים בעובי ס"מ ומפרידים לטבעות בזהירות. מכינים קערה עם הקמח הרגיל ובקערה אחרת מערבבים את הקמח התופח עם חצי מכמות הבירה, עד שמתקבלת בלילה סמיכה. 7טובלים את טבעות הבצל בקמח ואז בבלילה, ומטגנים בשמן החם (3-4 טבעות בכל נגלה) בערך 2 דקות או עד להזהבה יפה. אחרי כל סיבוב מוסיפים מעט בירה לבלילה, כי הקמח שמצפה את הטבעות מסמיך אותה. מוציאים לנייר סופג. 8מגישים את ההמבורגרים המוכנים בלחמניות עם עלי חסה, פרוסות עגבנייה, רוטב ברביקיו וטבעות בצל חמות. * טיפים: 1לציפוי עבה יותר של טבעות הבצל ניתן לעשות דאבל דיפינג: להעביר את הטבעות מהבלילה חזרה לקמח ורק אז לטגן, או אפילו לטבול פעמיים בבלילה לציפוי עבה ופריך מאוד. 2מומלץ ורצוי לקלות את הלחמניות החתוכות בטוסטר אובן לפני ההגשה. 3את ההמבורגרים הצמחוניים (עם הביצים) ניתן גם להכין במחבת, כמו המבורגר רגיל. 4במקום להכין את הרוטב אפשר להשתמש בצנצנת אחת של רוטב ברביקיו-צ'ילי קנוי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |