אוכל
אוכל

חטיפי תירס פריכים

הילדים שלכם הולכים לעוף על זה, וסביר להניח שגם אתם: חטיפי תירס שאפשר לקנות בסופר, אבל עדיף פי אלף להכין אותם לבד

|mako אוכל| פורסם14:03
חטיפי תירס פריכים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.532reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כוסות גרגירי תירס (טרי, משימורים או קפוא מופשר)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/4 כוס קמח תירס
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • מעט מלח
  • כף אבקת מרק בצל

לציפוי:

  • ספריי שמן
  • פירורי לחם לאפייה

אופן ההכנה:

1טוחנים כוס אחת של גרגירי תירס.

2מערבבים בקערה את התירס הטחון עם שאר המצרכים, ומעבירים למקרר לחצי שעה.

3מעבירים את פירורי הלחם לצלחת עמוקה.

4מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5לוקחים כף נדיבה מהתערובת ויוצרים צורת אצבע (או איזו צורה שרוצים). טובלים משני הצדדים בפירורי לחם לאפייה ומניחים על התבנית. חוזרים על הפעולה עם כל כמות התערובת.

6מתיזים ספריי שמן על החטיפים.

7אופים כ-30 דקות, עד שהחטיפים מזהיבים וקראנצ'יים. מגישים עם קטשופ או כל מטבל אחר.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> בשבוע שעבר למדנו איך מכינים שמן בטעמים

>> מתכונים לראש השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il