
מרק תרד ומנגולדעם סיר כזה על האש, אין שום סיבה לפחד מהחורף. מרק סופר-מזין וטעים להפליא של תרד ומנגולד, שמגישים עם קרוטונים שמכינים לבדעז תלם|mako אוכל| פורסם24/11/1412:08 ![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):למרק:
לקרוטונים:
אופן ההכנה:1מפרידים בין הגבעול הלבן לעלים הירוקים של המנגולד. את העלים חותכים לרוחב לרצועות בעובי 1 ס"מ ואת הגבעולים קוצצים דק. 2מחממים 4 כפות מהשמן בסיר בינוני, מוסיפים את גבעולי המנגולד, הבצל והשום ומטגנים על להבה בינונית 4 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט. 3מוסיפים את הציר/מים ואת תפוח האדמה. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15-20 דקות, עד שכל הירקות מתרככים. 4מוסיפים את עלי התרד והמנגולד, מגבירים את האש ומבשלים 5 דקות, עד שהעלים קמלים (אך נשארים בצבע ירוק יפה). 5טוחנים היטב בבלנדר ידני (אם צריך מוסיפים מעט מים). תוך כדי הטחינה מזלפים פנימה את שמן הזית שנותר. המרקם הסופי של המרק אינו חלק – התרד והמנגולד צריכים להיראות קצוצים היטב. 6טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 7להכנת קרוטונים ביתיים: חותכים את הפיתות לקוביות. מסדרים בתבנית גדולה, מפזרים מעל את הזעתר ושמן הזית ומערבבים. 8מכניסים לתנור שחומם ל-160 מעלות ואופים 20-30 דקות, עד שהקרוטונים מזהיבים. תוך כדי האפייה חשוב לערבב את הקרוטונים בתבנית כל 7 דקות בערך. * טיפ: לקרוטונים פריכים במיוחד, מכבים את התנור כשהקרוטונים מוכנים ומשאירים את התבנית בפנים ל-30 דקות נוספות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |