אוכל
אוכל

מרק תרד ומנגולד

עם סיר כזה על האש, אין שום סיבה לפחד מהחורף. מרק סופר-מזין וטעים להפליא של תרד ומנגולד, שמגישים עם קרוטונים שמכינים לבד

|mako אוכל| פורסם12:08
מרק תרד ומנגולד (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.529reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

למרק:

  • 1 צרור מנגולד
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, חתוכות גס
  • 4 כוסות ציר ירקות, או מים עם מעט אבקת מרק
  • 1 תפוח אדמה בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה גדולה (250 גרם) עלי תרד (או צרור עלי תרד טורקי ללא הגבעולים)

לקרוטונים:

  • 2 פיתות (אפשר מחיטה מלאה)
  • כף תערובת זעתר
  • 6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מפרידים בין הגבעול הלבן לעלים הירוקים של המנגולד. את העלים חותכים לרוחב לרצועות בעובי 1 ס"מ ואת הגבעולים קוצצים דק.

2מחממים 4 כפות מהשמן בסיר בינוני, מוסיפים את גבעולי המנגולד, הבצל והשום ומטגנים על להבה בינונית 4 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט.

3מוסיפים את הציר/מים ואת תפוח האדמה. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15-20 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

4מוסיפים את עלי התרד והמנגולד, מגבירים את האש ומבשלים 5 דקות, עד שהעלים קמלים (אך נשארים בצבע ירוק יפה).

5טוחנים היטב בבלנדר ידני (אם צריך מוסיפים מעט מים). תוך כדי הטחינה מזלפים פנימה את שמן הזית שנותר. המרקם הסופי של המרק אינו חלק – התרד והמנגולד צריכים להיראות קצוצים היטב.

6טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

7להכנת קרוטונים ביתיים: חותכים את הפיתות לקוביות. מסדרים בתבנית גדולה, מפזרים מעל את הזעתר ושמן הזית ומערבבים.

8מכניסים לתנור שחומם ל-160 מעלות ואופים 20-30 דקות, עד שהקרוטונים מזהיבים. תוך כדי האפייה חשוב לערבב את הקרוטונים בתבנית כל 7 דקות בערך.

* טיפ: לקרוטונים פריכים במיוחד, מכבים את התנור כשהקרוטונים מוכנים ומשאירים את התבנית בפנים ל-30 דקות נוספות.

לבלוג של עז תלם

>> בפעם שעברה הכנו המבורגר טבעוני עם טבעות בצל

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il