
לביבות כרובית וכרישהמחפשים גיוון ללביבות הרגילות? יש לנו בשבילכם מתכון ללביבות משודרגות, רכות וטעימות ברמות, אבל שימו לב - כאן זה לא רק לגרר ירקות, לערבב עם ביצה ופירורי לחם ולזרוק לשמןעז תלם|mako אוכל| פורסם08/12/1610:32 ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
בדרך כלל רוב המתכונים יגידו לכם להיפטר מגבעול הכרובית ולהשתמש רק בתפרחות. כאן משתמשים בכל הכרובית, ככה שאתם מקבלים מלוא התמורה לכסף ומבזבזים פחות. המצרכים :ללביבות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הכרישה ומטגנים על להבה גבוהה תוך כדי בחישה 5 דקות. 2מוסיפים פנימה את המים וממליחים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה 10 דקות, עד שהכרישה מתרככת. 3במקביל, מגררים את כל הכרובית (עם הגבעול העבה) על החלק הגס של הפומפייה לקבלת פירורי כרובית. מוסיפים אותם לכרישה ומבשלים 5-7 דקות נוספות, עד שכל המרכיבים רכים. מכבים את האש ונותנים להם להתקרר. 4אל הסיר עם הכרובית והכרשה מוסיפים את פירורי הלחם, הביצים, מלח ופלפל ובוחשים היטב. 5מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ומתבלים לפי הטעם. 6מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. לוקחים כף מהתערובת ויוצרים לביבות. 7מטגנים (בנגלות) בערך 2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד. * המתכון מספיק ל-4-6 מנות. * המתכון פורסם לראשונה בדצמבר 2010 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |