mako
פרסומת

טיפ לביצה רכה מושלמת

כמה שזה נשמע מטופש - להכין ביצה רכה כמו שצריך זה סוג של אמנות. וב"כמו שצריך" אנחנו מתכוונים לכזו שהחלבון שלה יציב ולא רוטט, ואילו החלמון נוזלי וטעים. לשמחתנו, מצאנו טיפ מעולה שעוזר לעשות את זה בקלי קלות

mako אוכל
פורסם:
ביצה רכה
ביצה רכה|צילום: istockphoto, istockphoto
הקישור הועתק

להכין ביצה רכה זו בעיה. כלומר, לכאורה זה הכי לא בעיה שיש: לוקחים ביצה, מוסיפים מים, מבשלים קצת וזה מוכן. אבל פה גם טמונה הטריקיות: כמה זה בדיוק "מבשליםקצת"? ואיך יודעים שהגיע הזמן להסיר את הביצה מהאש? בתור פודיז שלא אחת הכינו לעצמם ביצה רכה מדי, עם חלבון נוזלי לגמרי, או לחלופין ביצה רכה קשה, עם חלמון קרוש - אנחנו יכולים להגיד לכם שזו לא משימה פשוטה בכלל.

ביצה רכה
ביצה רכה עם חלבון יציב וחלמון רך ונוזלי. בול|צילום: istockphoto, istockphoto

לכן כל כך שמחנו לגלות את הטיפ הבא, שמבטיח ביצה רכה שמבושלת בדיוק כמו שצריך - עם חלבון יציב וחלמון רך ונוזלי. והנה הסוד, במילה אחת: אדים. השיטה היא לבשל את הביצים בכמות קטנה של מים - בגובה של רק קצת יותר מסנטימטר אחד. כתוצאה מזה - רוב הביצה למעשה מתבשל בעזרת האדים, ולא המים עצמם. באדים, מסתבר, יש פי 5 אנרגיה מאשר במים עצמם, והם מבשלים באופן מהיר ואחיד יותר.הסבר פיזיקלי מלאמחכה לכם כאן, למי שמתעניין.

אז איך עושים את זה? מביאים את המים לרתיחה ומכניסים ביצים ישר מהמקרר (לא משנה כמה). מבשלים 6 וחצי דקות בדיוק עם מכסה סגור - וזהו. שוטפים תחת ברז מים קרים כחצי דקה. עכשיו תפתחו את הביצה ותציצו. לא פלא עולם?

מצאתם טעות לשון?