טיפ מפתיע להכנת טחינה
לטחינה אין מתכון מנצח. משחקים עם הלימון והמים, האמיצים מוסיפים שום - וסגרנו את הפינה. אז זהו, שלא. אם אף פעם לא הצלחתם להגיע למרקם טחינה אופטימלי, כדאי מאוד שתנסו את השיטה שמבטיחה טחינה קרמית, מוקצפת ובהירה
כשזה נוגע להכנת טחינה, כל אחד בטוח שהוא כבר פיצח את השיטה, שיש לו בידיים את הנוסחה המנצחת והמחשבה שמישהו בכלל עשוי ללמד אותו משהו חדש על טחינה, מוצר צריכה בסיסי ביותר, נראית לו מגוחכת. כולנו כבר מכירים את החשיבות של שימוש במים קרים ויש את אסכולת השום, את חובבי הלימון ואפילו כאלה שמשתמשים בסודה (מכירים כאלה באופן אישי).
עד כאן מזדהים? אוקיי, עכשיו תנסו לפתוח קצת את הראש ולצאת מקיבעון הטחינה שלכם עם טיפ של רון יוחננוב, בעל קבוצת הפייסבוקמבשלים ואופים עם רון יוחננוב, אותו אחד שפתר לנו את עניין החמיצות ברוטב של הפסטהוהראה לנואיך להפשיר פיתה.
בשביל השיטה תצטרכו בלנדר, טחינה גולמית, מים קרים, כמה קוביות קרח, שן שום (לא חובה), קצת מלח וכמובן מיץ לימון למי שרוצה. היחס הוא 1:2, כלומר אם השתמשנו ב-200 מ"ל טחינה, נשתמש ב-100 מ"ל מים. לטחינה ולמים מוסיפים כמה קוביות קרח, טוחנים כמה שניות בבלנדר, וזהו. התוצאה היא טחינה צחורה וקרמית. ניתן לשנות את כמות המים – למרקם יותר סמיך לשים פחות ולהפך. בתיאבון!