mako
פרסומת

איך מרדדים בצק בלי לעשות בלגן?

לקמח, לרדד, לגרד פיסות בצק שנדבקו, לנקות את המשטח ואת המערוך. לא חראם על הזמן שלכם? קבלו טיפ קטן שיחסוך לכם את ניקוי המשטח והמערוך ויספק לכם בצק מרודד באופן אחיד

mako אוכל
פורסם:
מדריך להכנת פיצה: פתיחת הבצק במערוך
מדריך להכנת פיצה: פתיחת הבצק במערוך | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

אין מה לעשות, כשמרדדים בצק צריך לכלכך את משטח העבודה – קמח, שומן וחתיכות בצק שנדבקות יוצרים בדרך כלל בלגן לא קטן על השיש, שרק מחריף כשמעבירים עליו סמרטוט רטוב.

ממתק קרמל, אגוזים ושוקולד ביתי - מרדדים את המסה
הטיפ הזה עובד על כל סוג בצק, אבל גם על מסות דביקות כמו קרמל | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אז מה עושים? מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה וחוסכים את הניקוי: מניחים יריעה על משטח העבודה, מניחים עליה את הבצק, מקמחים מעט וסוגרים ביריעה נוספת. מרדדים את הבצק בין 2 יריעות הנייר עד שהוא מגיע לעובי הרצוי. כדי להעביר את הבצק אל התבנית, פשוט מקלפים את יריעת הנייר העליונה והופכים את הבצק המרודד אל תוך התבנית. המשטח נקי, המערוך נקי והבצק מרודד בקלי קלות.

הטיפ הזה עובד עם כל סוגי הבצק, כולל בצק סוכר, אבל הכי הכי כדאי להשתמש בו כשמרדדים בצק פריך. הנה כל מה שרציתם לדעת על בצק פריך + מתכון.