mako
פרסומת

24 דברים שלא ידעתם שהמיקרו יכול לעשות בשבילכם

אנחנו מחממים בו צהריים, מכינים בו פופקורן ומפשירים בו לחמניות - אבל יש עוד כל כך הרבה דברים שאנחנו יכולים לעשות במיקרוגל שלנו, ואנחנו לא עושים פשוט כי לא ידענו שאפשר. ידעתם, למשל, שהוא יכול לעזור לכם בקילוף שום וקיצוץ בצל?

mako אוכל
פורסם:
צ'יפס במיקרוגל
צ'יפס במיקרו. אמרנו לכם|צילום: אימג'בנק / Thinkstock, Thinkstock
הקישור הועתק

1. קילוף שום

מכניסים את ראש השום ככה, כמו שהוא, למיקרו למשהו כמו 20 שניות, ונהנים משיני שום שהן קצת יותר רכות והרבה יותר פשוטות לקילוף. בלי ריחות מיותרים ובלי מאמץ - השיניים פשוט יישלפו החוצה בקלילות.

3. הקצפת חלב

אוהבים לפנק את עצמכם עם הפוך ביתי? אין צורך במקצף - ממלאים צנצנת זכוכית עד האמצע בחלב ומחממים במיקרו כדקה, עד שחם. סוגרים את הצנצנת בזהירות ומנערים עוד יותר בזהירות למשך 30 שניות. שופכים לספל, מוסיפים אספרסו והיידה.

קפה הפוך עם תאנים ודבש
קפה הפוך. רואים את הקצף?|צילום: נספרסו

4. התפחת בצק

ידוע שבצקי שמרים הם בריות מעט מפונקות, ושאם רוצים שיתפחו בזמן סביר צריך לדאוג להם לאקלים לטעמם - כלומר חמים, אבל חלילה לא חם מדי. גם כאן המיקרו יכול לעזור. מחממים קערה עם מים שתי דקות במיקרו, ואז מכניסים פנימה את קערת הבצק ומניחים לה לעשות את שלה. הבצק יכפיל את נפחו במהירות ובחן.

6. נטרול החריפות של בצל

למה לנטרל את החריפות של בצל, אתם שואלים, אם בבישול היא בלאו הכי הופכת למתקתקות טעימה? זה פשוט - כדי שיהיה אפשר לקצוץ אותו בלי שהעיניים ייצאו מחוריהן מרוב דמעות וצריבה. 45 שניות במיקרו, וכל חוויית הקיצוץ משתנה.

מק אנד צ'יז בספל
מק אנד צ'יז בספל. במיקרו, כמובן|צילום: Holly Vegter, ShutterStock

8. סחיטת הדרים

מכירים את זה שהלימון שציפיתם שינפיק לכם כמעט חצי כוס של מיץ מתגלה כנוכל יבשושי שבקושי מוציא כמה טיפות? בפעם הבאה שזה קורה לכם נסו להכניס אותו למיקרו לאיזו חצי דקה. חצי כוס אולי לא תצא ממנו, אבל המצב בטוח ישתפר. כנ"ל לגבי תפוזים, אשכוליות ושאר פירות הדר.

פרסומת

9. החזרת טריות ללחם

אם הלחם שלכם העלה עובש תהיו אנשים נורמליים ותזרקו אותו לפח(את כולו, כן, גם אם לא כל הפרוסות נגועות), אבל אם הוא סתם איבד את שמחת החיים ונעשה יבשושי ומוכה יגון - עטפו אותו בנייר מגבת לח וחממו במיקרו משהו כמו 10 שניות. מעיין נעורים, אנחנו אומרים לכם (לחלופין, אפשר לחמם אותו עם קערונת של מים בצד).

לאפה טחינה ב-2 דקות
לאפת טחינה ב-2 דקות|צילום: לידור רז כהן, דיאטת 17 הימים

11. קליית אגוזים

לא יצא לנו לנסות את זה בעצמנו, אבל שמועות טוענות בתוקף שאין כל מניעה לקלות אגוזים במיקרו במקום בתנור או על מחבת. למעשה, גורסות אותן שמועות, הקלייה אפילו נעשית באופן אחיד ומוצלח יותר במיקרו. איך עושים את זה? מפזרים את האגוזים הנבחרים על צלחת בשכבה אחת (זה חשוב!). מפעילים לדקה, ומערבבים. מפעילים לדקה נוספת ומערבבים שוב. ממשיכים כך לפי הצורך.

12. אידוי ירקות

אנחנו לא יודעים אם סיפרו לכם, אבלאידויהוא הדרך הבריאה ביותר להכין ירקות. איך עושים את זה? בעזרת שושנת אידוי או כלי במבוק שמתלבש על הסיר - או לחלופין במיקרו, בדרך הכי פשוטה שיש: שמים את הירק הנבחר בכלי שמתאים לשימוש במיקרו ומוסיפים כף-שתיים של מים. מפעילים את המיקרו לכמה דקות, בודקים מה המצב, מערבבים וחוזרים על הפעולה (אגב, באידוי פטריות לא צריך להוסיף נוזלים, כי להן מספיק משלהן). סעו לשלום, המפתחות בפנים.

פרסומת

14. ריכוך דבש שהתמצק

מכירים את זה שהדבש היקר והאהוב שלכם הופך גושי, וכולם מסביב אומרים לכם "זה שטויות, מותר לאכול אותו גם ככה" בלי להבין שסבבה, אבל זה לא כיף לאכול אותו ככה? אז הפתרון הוא לחמם את הדבש טיפ-טיפה במיקרו (תתחילו בחצי דקה). זהו, הדבש חזר להיות נוזלי.

15. ייבוש עשבי תיבול

אתם יכולים לתלות את צרור התימין, הנענע או הלואיזה שלכם עם הראש למטה, או לייבש אותם ארוכות בתנור בטמפרטורה נמוכה. אתם יכולים גם לעשות את זה במיקרו. המיקרו ייבש את המים שבהם, מבלי לפגוע בשמנים שאחראיים לטעם ולריח. אמריקה.

17. ריכוך גלידה

כשאנחנו מוציאים קופסת בן אנד ג'ריס מהמקפיא ומגלים שהיא קשה מכדי שיהיה אפשר להתחרע עליה במיידי, משהו בתוכנו כבה. אז לא עוד: מסירים את המכסה ומכניסים למיקרו ל-15 שניות, עד שהגלידה מתרככת אבל לא נמסה. לא עזר? אל תתייאשו, תנו עוד 15 שניות.

פרסומת
בן אנד ג'ריס מרשמלו
בן אנד ג'ריס. רק כמה שניות במיקרו|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

18. הכנת כרוב למילוי

במקום לבשל את הכרוב במים כדי שיהיה אפשר להפריד אותו לעלים ולגלגל יפה - מאדים אותו במיקרו. 5-10 דקות, והוא מוכן לעבודה. רק שימו לב שבמצב הזה העלים יותר עדינים, כך שיש להפריד אותם בזהירות יתרה (והנה מתכון נהדר לכרוב ממולא, על הדרך).

19. דייסת שיבולת שועל

3 כפות קוואקר, שליש כוס חלב, שליש כוס מים (או רק אחד מהם, בכמות כפולה) וקצת סילאן. מחממים במיקרו דקה-שתיים, מערבבים ובודקים מה המצב. אם צריך, מחממים עוד קצת (רק זהירות שלא יגלוש).

דייסת שיבולת שועל
דייסת שיבולת שועל. קלאסית להכנה במיקרו|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

21. קילוף עגבניות

מכירים את השיטה של סימון ה-X וההשריה במים רותחים? אז לא. פשוט תכניסו את העגבנייה למיקרו לחצי דקה, ואז תנו לה לנוח שתי דקות. הקליפה תרד כמו קסם.

22. החזרת פריכות

מצאתם שקית תפוצ'יפס שמישהו התחיל לנשנש אתמול והשאיר אותה ברוב חוצפתו פתוחה? המצב לא אבוד. פזרו את הצ'יפס העבש על נייר מגבת וחממו קלות במיקרו. לא ייאמן אבל זה עובד.

צ'יפס בטעמים שומטי לסתות
מישהו שכח את האריזה פתוחה? לא נורא!|צילום: שרון הראלי , mako אוכל
פרסומת

23. המסת שוקולד

נכון, גם אנחנו חוטאים לפעמים בהוראה להמס שוקולד על בן מארי, אבל בינינו, היום כבר אין שום סיבה בעולם לעשות את זה. חצי דקה במיקרו, ערבוב, עוד חצי דקה, עוד ערבוב וחוזר חלילה כמה סיבובים שצריך. הכי קל, הכי מהיר והכי בטוח.

עוגת שוקולד בכוס
עוגת שוקולד בכוס. 3 דקות והיא שלכם|צילום: אימג'בנק / Thinkstock, Thinkstock
מצאתם טעות לשון?