אוכל
אוכל

דג חריף בקארי ירוק וחלב קוקוס

יש תיבולים שמיד זורקים אותנו למחשבות על טיול במזרח הרחוק. לשמחתנו, דגים חריפים בקארי אפשר להכין בכל מקום ודי בקלות

|הכי טעים שיש| פורסם09:40
דג חריף בקארי ירוק וחלב קוקוס (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת
Rating:519reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

מרכיבים:

  • 1 פחית קטנה חלב קוקוס

  • 2 כפות ממרח קארי ירוק
  • מעט אבקת קארי
  • 2 יחידות לימונית - השורש בלבד, קצוץ דק מאוד
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 1 חציל בלאדי גדול, חתוך לקוביות
  • 1 דלורית, חתוכה לקוביות
  • 350 מ"ל ציר עוף או ציר דגים
  • 350 גרם דג מוסר ים
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • 1 חופן כוסברה
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1/4 פלפל ירוק חריף פרוס

אופן ההכנה:

1על אש גבוהה מחממים מראש מחבת ווק לחום גבוה. על להבה גדולה מחממים כרבע מחלב הקוקוס עד ששומן הקוקוס נפרד מהחלב ונראה שהחלב עומד לגלוש.

2מוסיפים לווק את ממרח הקארי ומערבבים עד לאיחוד עם חלב הקוקוס. מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים היטב.

3מוסיפים את שורש הלימונית הקצוץ דק, הסוכר ורוטב הדגים ומערבבים שוב.

4מוסיפים את החציל ומערבבים במרץ כשתי דקות עד לכיסוי ברוטב.

5מוסיפים את קוביות הדלורית, את שארית חלב הקוקוס ואת ציר העוף או הדגים ומביאים לרתיחה. מבשלים על סף רתיחה עם מכסה במשך חצי שעה.

6מסירים את המכסה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדגים ומבשלים כ-6-5 דקות בלבד.

7מערבבים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשום ומפזרים באלגנטיות על הדג. מכסים לדקה נוספת ומגישים עם פרוסות פלפל חריף מלמעלה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il