אוכל
אוכל

חריימה

בשביל מנת חריימה משובחת צריך דג טוב, הרבה פפריקה, תבלינים ולימון ולא מעט שמן. ואל תשכחו להצטייד בחלה הכי טרייה שיש

|הכי טעים שיש| פורסם11:37
חריימה (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת
Rating:4.8356reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

מרכיבים:

  • 1 דג לוקוס 5-6 פרוסות כולל הראש

  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כף גדושה פפריקה חריפה בשמן
  • 1/2 1 כף רסק עגבניות
  • מים לפי הצורך
  • 1/4 כוס שמן קנולה (לכיסוי תחתית הסיר או המחבת)
  • 1 בצל גדול
  • 1 כף גדושה שום כתוש טרי
  • 1/2 לימון טרי סחוט למיץ (אפשר יותר – לפי הטעם)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קימל
  • שן שום כתושה

אופן ההכנה:

1בקערה מערבבים היטב את שני סוגי הפפריקה והרסק עם כרבע כוס מים פושרים.

2חותכים את הבצל דק דק (עדיף במעבד מזון). מחממים מחבת ומוסיפים את השמן באופן שמכסה את כל תחתית הסיר או המחבת. מטגנים את הבצל עד להזהבה (אם הבצל משחים חלילה, לקצוץ חדש). מוסיפים כף שום כתוש, מערבבים ומוסיפים את תערובת הפפריקות. מגבירים להבה ומערבבים היטב.

3מוסיפים חצי כוס מים רתוחים וממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סלסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה עם מכסה.

4מנגבים היטב את הדגים השטופים והנקיים ומסדרים בסיר.

5מנערים את הסיר בתנועות סיבוביות כדי שהרוטב יכסה את הדגים ומבשלים 2 דקות באש גבוהה. במידה והרוטב לא מכסה את הדג אחרי 2 דקות, מוסיפים מים עד לכיסוי הדגים. מנערים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות עם מכסה.

6כעבור כ-10 דקות מוסיפים חצי לימון סחוט (אפשר יותר, לפי הטעם) את הכמון, הקימל והמלח ושן שום כתושה, מרתיחים שוב, מנערים היטב ובזהירות, מורידים לאש נמוכה ומבשלים לעוד כדקה וחצי עם מכסה ומגישים.

* למי שאוהב – ניתן לסחוט עוד מיץ לימון על הדג בהגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il