
מרק דלעת וכרשהמרק כתום עם כרשה, אפונה ואספרגוס. מגיע עם יוגורט לבן מרענן וואסבי לחריפות נעימהרז רהב|הכי טעים שיש| פורסם14/05/1412:36 ![]() |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגדול וצורבים את הכרשה, הדלעת, הבצל והבטטה במשך כשתי דקות תוך כדי ערבוב. 2מוסיפים את החלב, מרתיחים ומוסיפים ציר עוף רק עד שהירקות מתחילים לצוף. 3מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכניסים את עלי המרווה ומתבלים באגוז מוסקט ובהרט. מבשלים מכוסה עד לריכוך מוחלט של הירקות. 4מבשלים כוסמת במים רותחים עד ריכוך, ממש כמו פסטה. חולטים את האפונה הקפואה במים רותחים כ-5 דקות, ומסננים. 5מנקים את קצוות האספרגוס, מניחים בכלי המתאים לתנור, מכסים בציר עוף ואופים ב-180 מעלות כ-6 דקות, או עד ריכוך חלקי של האספרגוס. מסננים. מערבבים גביע יוגורט לבן עם כף פלפל לבן. בעזרת פטיש מטבח מפוררים קלות את אפונת הווסאבי. מניחים בצד עד להגשה. 6כשהירקות במרק רכים מוציאים את עלי המרווה, ממליחים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד. 7מסננים את המרק לתוך סיר נוסף. לוחצים עם המצקת כנגד המסננת תוך כדי תנועה סיבובית, כדי לקבל את מלוא נוזלי המרק אך מבלי להשאיר את סיבי הירקות. 8מחזירים את המרק לבישול על להבה נמוכה לחימום וצמצום קל של הנוזלים. 9להגשה: מסדרים בצד שמאל של קערה רחבה ולא מאוד עמוקה שורה נדיבה של כוסמת. מפזרים מעט אפונת גינה ומעמידים כמה ראשי אספרגוס. שופכים מצד ימין של הקערה כמות רצויה של המרק, מבלי להסתיר את שאר המרכיבים. את המרק עצמו מקשטים בנקודות מהיוגורט שתובל בפלפל לבן, שמן טרגון או שמן זית. מפזרים על הכוסמת כמות נדיבה של אפונת הווסאבי השבורה. מגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |