אוכל
אוכל

מרק תאילנדי

מרק עגבניות תאילנדי עם חלב קוקוס, ג'ינג'ר ולמון גראס

|הכי טעים שיש| פורסם11:50
מרק תאילנדי (תמונת AVI: mako)
Rating:4.214reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 100 גרם חמאה

  • 4 בצלים גדולים, חתוכים גס בקליפתם
  • 3 ראשי שום, חצויים
  • 1 שורש ג'ינג'ר שלם, קצוץ גס בקליפתו
  • 6 גבעולי למון גראס יפים ועבים, קצוצים גס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 ק"ג עגבניות בשלות, חתוכות גס (ללא העוקץ)
  • 3 פחיות קרם קוקוס (אפשר להמיר בחלב קוקוס)
  • צרור כוסברה טרייה
  • 50 מ"ל רוטב דגים
  • 100 גרם סוכר דקלים

להגשה:

  • 1 שקית טפיוקה, שבושלה כרבע שעה במים רותחים

  • 1 פחית קרם קוקוס (אפשר להמיר בחלב קוקוס)
  • 1 חופן בצל ירוק, חתוך לטבעות
  • 1חופן עלי כוסברה
  • 1 צ'ילי אדום, פרוס

אופן ההכנה:

1בסיר רחב על להבה גבוהה מאדים בחמאה את הבצלים, השום, הג'ינג'ר והלמון גראס תוך כדי ערבוב בכף עץ.

2מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות ולערבב עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל.

3מוסיפים את העגבניות, בוחשים ומביאים לרתיחה.

4מוסיפים את קרם הקוקוס, בוחשים היטב, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה שנייה.

5מוסיפים את הכוסברה, רוטב הדגים וסוכר הדקלים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

6טוחנים את המרק היטב בבלנדר מוט ומסננים במסננת גדולה. אפשר להיעזר במרית סיליקון (לקקן) או בכף עץ בכדי לסחוט את המרק דרך המסננת. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

7לפני ההגשה מקשטים בפניני טפיוקה, קרם הקוקוס, טבעות בצל ירוק, עלי כוסברה או צ'ילי פרוס לפי הטעם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il