
מרק משי מרוקאימרקים מחממי עצמות הם מצרך מבוקש במהלך החורף ומרק החרירה, עמוס בשר, פטרוזיליה וכוסברה עם טעמי לימון חמצמץ ומלא ויטמין סי, מתאים להגדרה כמו יד לכפפהאיתי בן ארוש|הכי טעים שיש| פורסם10/10/1407:56 ![]() תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת |
המצרכים :מרכיבים:
להגשה:
אופן ההכנה:1משרים את החומוס לשש שעות ולאחר מכן מבשלים כשעה (לא עד ריכוך מלא). 2שוטפים את העדשים (לא משרים ולא מבשלים אותן). 3מטגנים במחבת את הבצל על אש נמוכה-בינונית בהדרגה (כדי להשחים אבל לא לשרוף אותו). מוסיפים עגבניות קצוצות וסלרי קצוץ ומערבבים. 4מכניסים את הבשר לתנור (בחתיכות שלמות) ל-20 דקות בטמפרטורה מקסימלית, עד להשחמה. 5יוצקים כשני ליטר מים רותחים לסיר ומכניסים את הבשר המושחם (עדיין בחתיכות שלמות). מוסיפים לסיר את העגבניות, הסלרי והבצל מהמחבת. 6מוסיפים את החומוס עם מי הבישול שלו, העדשים ורסק העגבניות ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. 7מנמיכים להבה לחום בינוני-גבוה, מכסים ומבשלים כשעתיים. 8מוציאים את הבשר מהסיר, מפרידים מהעצמות ומפרקים לחתיכות קטנות. מחזירים את נתחי הבשר הקטנים למרק. 9בחצי כוס מים מערבבים היטב את הקמח ומוסיפים מבעד למסננת למרק תוך כדי ערבוב אינטנסיבי למניעת היווצרות גושים. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קצוצות. בשלב זה, במידה ורוצים שהמרק יהיה מעט יותר דליל ניתן להוסיף מים חמים ולהקפיד לערבב כל הזמן. מתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור. 10מוסיפים את אטריות הביצים וממשיכים לערבב. מבשלים כחצי שעה נוספת. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד כעשר דקות תוך כדי ערבוב. מגישים עם פלחי לימון טריים. *על כמות הבשר במרק להיות בסה"כ בין 1-1.5 ק״ג. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |