
מרק שעועית ובשר בניחוח תימנילשילוב בין קטניות לבין בשר בבישול ארוך כתוב בגדול "חורף" על המצח. למה? שעות על אש נמוכה עם הרבה עשבי תיבול וירקות שורש ותבינו לבדשי ברנדס|הכי טעים שיש| פורסם10/10/1407:55 ![]() תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת |
המצרכים :מרכיבים:
לחוואייג':
להגשה:
אופן ההכנה:1משרים את השעועית במים למשך 12 שעות. מסננים את השעועית ממי השרייה. 2מכניסים לסיר ומכסים במים כך שיגיעו פי שתיים מגובה השעועית בסיר. מוסיפים סודה לשתייה ושמן קנולה ומביאים לרתיחה. 3מבשלים כשעה וחצי עד לריכוך על אש בינונית על סף רתיחה עד שהשעועית רכה אך לא מתפוררת. מסננים את השעועית ונפטרים מהמים. שומרים בכלי את השעועית ומניחים בצד. 4בסיר שמים שמן, עצמות בקר (עצמות מוח) ואת בשר השפונדרה, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי ובצל ומטגנים כעשר דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עוד שתי דקות. 5מוסיפים 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה, מכפים את הקצף שנוצר. 6מוסיפים דלעת, שום, סלרי גבעולים ועלים, פטרוזיליה, כוסברה, עגבנייה ואת התבלינים (כולל החוואייג'). מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים ארבע-חמש שעות. 7שמים מסננת על סיר אחר ושופכים אליו את תוכן הסיר. אם נותר בעצמות מח עצם, מוציאים אותו בכפית ומוסיפים למוצקים במסננת ונפטרים מהעצמות. מועכים את המוצקים במסננת בעזרת מצקת מרק עד למיצוי כל הנוזלים ונפטרים מהמוצקים. 8מוסיפים לנוזלים את השעועית המבושלת מסוננת מהנוזלים, ומבשלים עוד כחצי שעה עד שהיא רכה לגמרי ומתפרקת מעט לתוך המרק. 9מנקים את הפלפל הירוק החריף וקוצצים דק מאוד. מערבבים עם שמן הזית ומשהים מספר דקות בכלי בצד. 10ההגשה: מגישים בקערת מרק, מעל מזלפים כפית מתערובת הפלפלים החריפים והשמן וזורים מעט כוסברה קצוצה, מגישים עם לחם פועלים קרוע ליד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |