אוכל
אוכל

מרק בצל

צרפתים ואוכל הולכים יחד כמו לחם וחמאה. מרק בצל נחשב לקלאסיקה של המטבח עם שילוב מופלא בין בצל, יין לבן, שמנת, גבינה טובה ובגט שלא דורשים מאמץ עילאי

|הכי טעים שיש| פורסם07:56
מרק בצל (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת
Rating:3.425reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

מרכיבים:

  • 1 ק"ג בצל גדול

  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 1 כוס יין לבן יבש (שרדונה)
  • 2 ליטר ציר עוף (מרק עוף צח מוכן)
  • 1 ענף טימין
  • עלה דפנה
  • קורט פלפל שחור
  • קורט מלח
  • 300 גרם גבינה מגוררת: קונטה או גרוייר
  • להגשה:
  • בגט או בצק עלים
  • חלמון ביצה טרוף עם מעט חלב

אופן ההכנה:

1חותכים את הבצל לחצי – מהשורש ועד לקצה השני ופורסים לחצאי טבעות (סהרונים).

2מחממים סיר עם חמאה ושופכים את הבצל לתוכו. מטגנים על אש נמוכה לאט-לאט במשך כ-30 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבצל מזהיב.

3מוסיפים קמח ומערבבים, מוסיפים יין ולבסוף את ציר העוף. מתבלים בטימין, עלה דפנה, פלפל שחור ומלח.

4מבשלים 50 דקות ולבסוף מוסיפים את מרבית הגבינה המגוררת (משאירים קצת להגשה).

5ההגשה (עם בגט): מחממים תנור למצב גריל. מכינים מראש טוסטים של בגט ומפזרים עליהם גבינה קונטה או גרוייר. שופכים בכל קערה אישית את המרק ; מניחים את הבגט; מכניסים לתנור להקרמה למשך כמה דקות.

6להגשה עם בצק עלים: חותכים עיגולים של בצק עלים בקוטר גדול יותר מקערת ההגשה ומניחים אותם על הקערה עם המרק; בשאריות הבצק עוטפים את הקערה מסביב.

7מורחים על הבצק חלמון מעורבב עם קצת חלב ומפזרים קצת גבינה קונטה או גרוייר; מכניסים למקפיא למשך חצי שעה ואופים בתנור מחומם מראש (200 מעלות) עד להזהבה.

8מומלץ להכין את המרק יום לפני ההגשה על-מנת שיספוג את כל הטעמים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il