מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מיני הכי טעים בצקים

צ'יקור

מאפה פילו במילוי גבינה ותרד טרי

|הכי טעים שיש| פורסם11:39
צ'יקור (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 8 עלי פילו (במידה והוא קפוא יש להפשיר יממה במקרר)

  • 250 גרם גבינה כחושה (כמו גבינת טוב טעם 0%(
  • 250 גרם גבינה בולגרית
  • 2 ביצים (אחת למלית ואחת למשיחה)
  • 60 גרם (חצי כוס פחות כף) קמח לבן
  • 25 מ"ל (2 כפות) שמן קנולה
  • 20 גרם (4 כפיות) מלח
  • 1/2 ק"ג עלי תרד טרי (או תרד קפוא מופשר ומסונן)
  • 4-5 כפות שמן קנולה (למריחה על המאפים)
  • שומשום / גבינת קשקבל מגוררת

אופן ההכנה:

1מערבבים את הגבינה הכחושה והגבינה הבולגרית, ביצה אחת, קמח, שמן, תרד והמלח ליצירת תערובת אחידה למילוי המאפה.

2על משטח עבודה נקי מניחים עלה פילו אחד ומורחים אותו במעט שמן, עליו מניחים עוד עלה וגם אותו מורחים בשמן. במהלך העבודה עם הבצק יש לכסות אותו עם מגבת או בד על מנת שלא יתייבש ויישאר גמיש.

3ממלאים שק זילוף ברבע מכמות המילוי, ומזלפים לרוחב עלה הפילו. מגלגלים לגליל ארוך ומגלגלים אותו לשבלול מהודק.

4חוזרים על אותה פעולה עם עלי הפילו הנוספים ומגלגלים בצורה מהודקת סביב השבלול הראשון עד ליצירת שבלול ענק במשקל 1 ק"ג.

5מורחים את הגליל תחילה בשמן ולאחר מכן בביצה טרופה ומפזרים שומשום או גבינת קשקבל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il