אוכל
אוכל
מיני הכי טעים אורז

מקלובה

אורז עם בשר, חצילים, עגבניות ואפונה עם מקל קינמון ואגוז מוסקט

|הכי טעים שיש| פורסם20:44
מקלובה עם חצילים ובשר (תמונת AVI: mako)
Rating:4.994reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 ק"ג עוף או 1 ק״ג בשר

  • 2 ליטר מים
  • מקל קינמון
  • 2 עלי דפנה
  • 2 שיני שום
  • 1/2 בצל
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1/2 ק״ג חציל חתוך לטבעות
  • 2 בצלים פרוסים
  • 2.5 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן
  • כוס של קוביות גזר
  • כוס אפונה
  • עגבנייה פרוסה לטבעות
  • 2כוסות שמן זית לטיגון
  • פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מבשלים את העוף או הבשר כחצי שעה במים עם מקל קינמון, אגוז מוסקט, עלי דפנה, מלח, חצי בצל ו-2 שיני שום שלמות, לאחר הבישול מפוררים את העוף או הבשר אחרי שמתקרר (שומרים את מי הבישול).

2מטגנים את פרוסות החציל בשמן. מניחים על צלחת עם נייר סופג לספיגת השומן.

3מטגנים את הבצלים ומסננים אותם מהשמן.

4מערבבים את האורז עם הגזר, האפונה, התבלינים והמלח.

5מסדרים את חתיכות העוף המפורר או הבשר בתחתית סיר ומעליהם את הבצל המטוגן. מסדרים את טבעות החציל המטוגן מסביב לסיר, בצמוד לדופן הסיר.

6שופכים את התערובת האורז לתוך הסיר (כך שהחציל עוטף את האורז). מעל מסדרים את העגבנייה הפרוסה על כל השטח. מוסיפים את המים בהם בושל העוף/ הבשר לתוך הסיר כ-2 ס"מ עד לכיסוי האורז.

7מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות עד שהמים נספגים בתוך האורז. מורידים מהאש, מכסים את הסיר עם צלחת גדולה והופכים את הסיר לתוך הצלחת.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il