מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מיני הכי טעים אורז

אורז בר אדום עם פטריות

אורז בר מעורב עם שלל סוגי פטריות טריות ומיובשות ועשבי תיבול

|הכי טעים שיש| פורסם19:02
אורז בר אדום עם פטריות (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1/2 ק"ג אורז אדום או אורז בר מעורב

  • 8-9 כוסות מים
  • 25 גרם של פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 25 גרם פטריות שיטאקי מיובשות
  • חבילת פטריות שמפניון טריות
  • חבילת פטריות פורטבלו טריות
  • 2 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות
  • 13 גבעולי בצל ירוק
  • 5 שיני שום
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • כפית כמון
  • כפית קינמון
  • 2 כפיות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • כף שמרי בירה

לקישוט:

  • עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1מבשלים את האורז עם המים במשך 30-35 דקות על להבה בינונית נמוכה.

2בזמן שהאורז מתבשל משרים את הפטריות המיובשות במים חמים למשך לפחות 20 דקות, עד לכדי ריכוך.

3מטגנים בשמן זית את הבצלים והשום עד לשקיפות ומוסיפים את הפטריות.

4מתבלים במלח, פלפל, כמון וקינמון, ומערבבים במהירות. מוסיפים את האורז לתערובת ומטגנים.

5מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הכוסברה, השמיר, ומרבית הפלפל הצהוב ומערבבים את כל החומרים יחד.

6לבסוף מוסיפים כף גדושה של שמרי בירה ומקפלים פנימה בעדינות. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות בלהבה נמוכה.

7להגשה מפזרים מעל כמה חתיכות של פלפלים צהובים ועירית קצוצה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il