מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קציצות בשר מזרח אירופאיות

קציצות מבשר בקר ועוף ברוטב עם פפריקה מתוקה וחריפה וקורקבני עוף

|הכי טעים שיש| פורסם17:51
קציצות בשר מזרח אירופאיות (תמונת AVI: הכי טעים שיש)
תמונת AVI: הכי טעים שיש

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • 750 גרם בשר בקר/עוף/מעורב

  • 2 בצלים בינוניים
  • 1 בצל מטוגן
  • 1 קישקע קטן
  • 1 תפו"א קטן
  • 1 גזר קטן
  • 2-3 ביצים
  • כ-300 גרם פרורי לחם תוצרת עצמית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פלפל לבן
  • פפריקה
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • חצי ק"ג קורקבני עוף (אם יש קצוות או שאריות של בקר, הכניסו גם אותם)

  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • מעט פלפל לבן
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • 1-2 כף רסק עגבניות
  • 1-2 כף קמח לבן או תפו"א
  • 1/2 כוסות מים קרים
  • ניתן להוסיף לתערובת גם פטרוזיליה, או כוסברה

אופן ההכנה:

1להכנת הקציצות: טוחנים את הבשר, הבצלים, הקישקע והירקות. מערבבים את הכול למסה אחת אחידה עם הביצים, התבלינים, ו-50 גרם מתוך פירורי הלחם.

2מכניסים את התערובת למקרר לכמה שעות, רצוי אפילו לכל הלילה.

3יוצרים קציצות שטוחות ומעוגלות ומצפים בפירורי הלחם.

4מטגנים במחבת עם שמן בגובה 2 ס"מ, עד להשחמה משני הצדדים.

5להכנת הרוטב לקציצות: את השמן של הקציצות מעבירים לסיר ומטגנים קצוות ושאריות של נתחי הבשר הבקר הפרוס וקורקבני העוף שלמים עד למיצוי כל המיצים של הבשרים. מבשלים בערך שעה על אש בינונית, במשך השעה פותחים את הסיר כ-3 פעמים ובכל פעם מוסיפים מעט מים (כל פעם 3-4 כפות) וממשיכים לצלות את הבשרים עד למצב של יצירת רוטב שחום מאוד. בתום השעה מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר.

6מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, ורביכת קמח שמסננים ומוסיפים לתבשיל (מערבבים כף קמח עם 1/2 כוס מים קרים), ומבשלים בערך כשעה עד לקבלת מרקם אחיד ועד שהבשר רך.

7את הקציצות אפשר להוסיף ולהמשיך לבשל ברוטב עוד כחצי שעה, ואז מקבלים מרקם של בישול. או ישר לאחר הטיגון לצקת על הקציצות רוטב ולאכול. אופציה נוספת- ניתן לאכול את הקציצות בצורתן הפריכה ולטגן אותן בשמן עמוק לפני ההגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il