
קציצות בשר מזרח אירופאיותקציצות מבשר בקר ועוף ברוטב עם פפריקה מתוקה וחריפה וקורקבני עוףזמי שרייבר|הכי טעים שיש| פורסם11/06/1417:51 ![]() תמונת AVI: הכי טעים שיש |
המצרכים :לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1להכנת הקציצות: טוחנים את הבשר, הבצלים, הקישקע והירקות. מערבבים את הכול למסה אחת אחידה עם הביצים, התבלינים, ו-50 גרם מתוך פירורי הלחם. 2מכניסים את התערובת למקרר לכמה שעות, רצוי אפילו לכל הלילה. 3יוצרים קציצות שטוחות ומעוגלות ומצפים בפירורי הלחם. 4מטגנים במחבת עם שמן בגובה 2 ס"מ, עד להשחמה משני הצדדים. 5להכנת הרוטב לקציצות: את השמן של הקציצות מעבירים לסיר ומטגנים קצוות ושאריות של נתחי הבשר הבקר הפרוס וקורקבני העוף שלמים עד למיצוי כל המיצים של הבשרים. מבשלים בערך שעה על אש בינונית, במשך השעה פותחים את הסיר כ-3 פעמים ובכל פעם מוסיפים מעט מים (כל פעם 3-4 כפות) וממשיכים לצלות את הבשרים עד למצב של יצירת רוטב שחום מאוד. בתום השעה מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. 6מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, ורביכת קמח שמסננים ומוסיפים לתבשיל (מערבבים כף קמח עם 1/2 כוס מים קרים), ומבשלים בערך כשעה עד לקבלת מרקם אחיד ועד שהבשר רך. 7את הקציצות אפשר להוסיף ולהמשיך לבשל ברוטב עוד כחצי שעה, ואז מקבלים מרקם של בישול. או ישר לאחר הטיגון לצקת על הקציצות רוטב ולאכול. אופציה נוספת- ניתן לאכול את הקציצות בצורתן הפריכה ולטגן אותן בשמן עמוק לפני ההגשה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |