מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קציצות טרופיות

קציצות בשר עם פירות יבשים, קארי ונענע ברוטב של חלב קוקוס

|הכי טעים שיש| פורסם18:02
קציצות טרופיות (תמונת AVI: הכי טעים שיש)
תמונת AVI: הכי טעים שיש

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לתערובת הקציצות:

  • 1/2 ק"ג בשר בקר + עוף מעורב טחון

  • 1/2 בצל סגול קצוץ דק
  • 3 שזיפים מיובשים קצוצים
  • 3 כפות צימוקים צהובים
  • 3 כפות בוטנים קלויים קצוצים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי חתוך קטן
  • 1 חופן כוסברה טרייה
  • 3 עלי נענע קצוצים דק
  • 1/2 כפית שמן חרדל / שמן זית / קנולה
  • 1 כפית קארי
  • קורט כמון
  • קורט צ'ילי חריף
  • 2 גבעולי תימין טרי
  • 1 כף קורנפלור
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ

  • 2 כפות שמן סויה / קנולה לטיגון
  • 3 שני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 3 עגבניות טריות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות קרם או חלב קוקוס
  • 1 חופן כוסברה
  • 1 חופן שמיר
  • 1 מנגו טרי חתוך קטן
  • 1/2 כוס מים חמים

אופן ההכנה:

1להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את השום והג'ינג'ר לטיגון קל.

2מוסיפים את שאר המרכיבים (עגבניות , רסק, כוסברה, שמיר, קרם/חלב קוקוס, מנגו, חצי כוס מים חמים) ומבשלים על אש בינונית כ- 20 דקות עד לרתיחה קלה ואז מנמיכים את האש.

3להכנת הקציצות: מכניסים את כל מרכיבי הקציצות לקערה, מערבבים ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג.

4מכניסים לרוטב החם ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il