אוכל
אוכל

אוסובוקו טלה

אוסובקו טלה שמתפרק בפה אחרי בישול איטי אך אינטנסיבי בחום גבוה. לא תאמינו כמה מעט עבודה מצריך כל הטוב הזה

|הכי טעים שיש| פורסם11:05
אוסובוקו טלה (צילום: מתוך הכי טעים שיש)
צילום: מתוך הכי טעים שיש
Rating:443reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 2 יחידות אוסובוקו טלה טרי נקי משומנים

  • 3-4 כפות שמן קנולה או תירס
  • 1 ראש סלרי חתוך לקוביות גדולות
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 2 שורש פטרוזיליה
  • 2 בצלים קטנים חצויים לשניים
  • 1 ראש שום חצוי לשניים
  • 3 גבעולי טימין
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 2 עלי דפנה
  • 2 פרוסות שורש ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית פלפל גרוס
  • 5 פלפל שחור שלם
  • 1/2 אגוז מוסקט מגורד
  • 4 תרמילי הל שלמים
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1 ליטר ציר בשר
  • 2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לשניים
  • 200 גרם פטריות שמפיניון גודל בינוני

אופן ההכנה:

1בסיר כבד המתאים לאפייה בתנור, מטגנים את האוסובוקו עם מעט שמן עד להשחמה. מניחים את האוסובוקו בצד.

2באותו הסיר מטגנים ומשחימים את כל ירקות השורש, הבצל והשום ביחד עם עשבי התיבול והתבלינים.

3מסננים החוצה את השמן שבסיר, מחזירים את הירקות והאוסובוקו, מוסיפים את היין, נותנים ליין לבעבע ולהצטמצם.

4מחממים תנור ל-250 מעלות. מוסיפים את ציר הבשר עד לכיסוי מלא של האוסובוקו וירקות השורש. מכסים את הסיר היטב ומכניסים לתנור למשך שעתיים.

5פותחים את הסיר ומוסיפים את תפוחי האדמה. מחזירים לתנור למשך שעה נוספת.

6מוציאים את הסיר, ומוסיפים את פטריות השמפיניון, סוגרים ומניחים בצד למשך חצי שעה. הפטריות יתבשלו מהחום שנמצא בתוך הסיר.

7הרוטב: מוציאים את כל הנוזלים שהצטברו בסיר ומעבירים לסיר אחר. מצמצמים את הרוטב עד שהוא מעט יותר מחצי הכמות, טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך, מסמיכים באמצעות קורנפלור.

8ההגשה: מסדרים את כל הירקות בצלחת הגשה, מניחים מעליהם את האוסובוקו ומזלפים מעל את הרוטב שהכנו.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il