אוכל
אוכל

פויקה ציידים

את הטעם העמוק של הפויקה מקבלים בעזרת בישול ארוך ואיטי, ירקות שורש, עשבי תיבול ובשר שזקוק לקצת זמן על האש

|הכי טעים שיש| פורסם11:37
פויקה ציידים (צילום: מתוך הכי טעים שיש)
צילום: מתוך הכי טעים שיש
Rating:4.487reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

מרכיבים:

  • 1/2 כוס שמן זית

  • 4 בצלים יבשים גדולים חתוכים ל-6
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך גדול
  • 4 גזרים חתוכים (5 ס"מ בערך)
  • 2 שורש סלרי חתוך גס
  • 1 ראש שום שלם
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 5 ענפי טימין
  • 2 ק"ג בשר שריר (מספר 8) חתוך לקוביות של כ-5 ס"מ
  • 2 ק"ג בשר שפונדרה או צלעות, חתוך לקוביות של כ-5 ס"מ
  • פלפל גרוס טרי
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 4 עלי דפנה
  • 1 ליטר יין אדום
  • 500 גרם גרגירי חומוס שהושרו במשך לילה
  • 3 גבעולי סלרי שלמים
  • מלח גס

אופן ההכנה:

1מחממים את הסיר על גחלים/מדורה. מוסיפים שמן זית, ומטגנים מעט את הבצל.

2מוסיפים את שאר השורשים וממשיכים בטיגון עד להשחמה מלאה של הבצל. מוסיפים את השום, הפלפל האנגלי, הרוזמרין והטימין ומערבבים מעט.

3מוסיפים לסיר רבע מכמות הבשר. ממשיכים בטיגון עד לסגירה של הבשר, ממשיכים ומוסיפים את הבשר בהדרגה עד שהוא משחים.

4מתבלים בפלפל גרוס, אגוז מוסקט ועלי דפנה, מוסיפים כשתי כוסות מים ובקבוק יין אדום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור כשעתיים וחצי על גחלים לוחשות. יש להקפיד עם בעבוע קל.

5מוסיפים את גרגירי החומוס, גבעולי הסלרי ומתבלים במלח. ממשיכים בבישול עוד שעתיים על הגחלים הלוחשות עד שהבשר רך ומתפרק.

6ניתן לבשל את הפויקה על הגז (או בסיר ברזל כבד), להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל במשך 3 שעות נוספות. אפשרות נוספת: מביאים לרתיחה על גז ומסיימים את הבישול בתנור בחום של 140 מעלות לשלוש שעות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il