
פויקה ציידיםאת הטעם העמוק של הפויקה מקבלים בעזרת בישול ארוך ואיטי, ירקות שורש, עשבי תיבול ובשר שזקוק לקצת זמן על האשדניאל ברלין|הכי טעים שיש| פורסם07/07/1411:37 ![]() צילום: מתוך הכי טעים שיש |
המצרכים :מרכיבים:
אופן ההכנה:1מחממים את הסיר על גחלים/מדורה. מוסיפים שמן זית, ומטגנים מעט את הבצל. 2מוסיפים את שאר השורשים וממשיכים בטיגון עד להשחמה מלאה של הבצל. מוסיפים את השום, הפלפל האנגלי, הרוזמרין והטימין ומערבבים מעט. 3מוסיפים לסיר רבע מכמות הבשר. ממשיכים בטיגון עד לסגירה של הבשר, ממשיכים ומוסיפים את הבשר בהדרגה עד שהוא משחים. 4מתבלים בפלפל גרוס, אגוז מוסקט ועלי דפנה, מוסיפים כשתי כוסות מים ובקבוק יין אדום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור כשעתיים וחצי על גחלים לוחשות. יש להקפיד עם בעבוע קל. 5מוסיפים את גרגירי החומוס, גבעולי הסלרי ומתבלים במלח. ממשיכים בבישול עוד שעתיים על הגחלים הלוחשות עד שהבשר רך ומתפרק. 6ניתן לבשל את הפויקה על הגז (או בסיר ברזל כבד), להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל במשך 3 שעות נוספות. אפשרות נוספת: מביאים לרתיחה על גז ומסיימים את הבישול בתנור בחום של 140 מעלות לשלוש שעות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |