אוכל
אוכל

קוסקוס מתוק

ירקות כתומים וגרגירי חומוס עם דבש, קינמון וסוכר חום לצד קוסקוס

|הכי טעים שיש| פורסם19:57
קוסקוס עם תבשיל מתוק (תמונת AVI: mako)
Rating:4.246reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקוסקוס:

  • 1 ק"ג סולת

  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפיות מלח
  • 3 כוסות מים

לתבשיל:

  • 1 כף שמן זית

  • 4 בצלים, חתוכים לטבעות
  • 3 בטטות
  • 2 גזרים
  • 1 דלורית
  • 1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים 4 שעות
  • קורט קינמון
  • 1 כף דבש
  • 1 כף סוכר חום

אופן ההכנה:

1הקוסקוס: מניחים את הסולת בקערה. שופכים עליה חצי כוס שמן לאט ובהדרגה, תוך שמפוררים את הסולת ביד. מפוררים כמה שיותר, כדי שהקוסקוס יהיה כמה שיותר דק. מוסיפים את המלח וחצי כוס מים תוך כדי ערבוב.

2מעבירים את הסולת במסננת של קוסקוס. מפעילים כוח על הגרגרים כדי שהקוסקוס יהיה כמה שיותר דק והרוטב ייתפס כמה שיותר טוב. מעבירים לסיר כפול עם מים רותחים ומאדים כ-20 דקות.

3מעבירים את הקוסקוס לקערה ומוסיפים עוד כוס מים בהדרגה ותוך כדי ערבוב. ממתינים חצי שעה, עד שהקוסקוס סופח את כל הנוזלים והוא יבש.

4מחזירים את הקוסקוס לסיר הכפול ומוסיפים את יתרת המים והשמן. מערבבים ומאדים על אש נמוכה כ-30 דקות. מעבירים שוב במסננת.

5התבשיל: מטגנים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב. מאדים בסיר עם מים רותחים את הבטטה, הגזר והדלורית עד לריכוך. לאחר מכן פורסים את הגזר לעיגולים וחותכים את הבטטה והדלורית לקוביות.

6מעבירים את הבצל המטוגן, הירקות החתוכים וגרגירי החומוס לתבנית. מוסיפים את הקינמון, הדבש והסוכר החום ומערבבים מעט.

7אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך שעה, יוצקים על הקוסקוס ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il