אוכל
אוכל

קוסקוס אמיתי בשליש מהזמן

שעה אחת כולל הכל, ויש לכם קוסקוס אסלי של סבתא מרוקאית. בתפקיד הרוטב: תבשיל פרגיות ודלעת פשוט וטוב

|mako אוכל| פורסם07:40
קוסקוס אמיתי בשליש מהזמן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.4211reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

זמן עבודה: 30 דקות
זמן הכנה כולל: 60 דקות

לא מזמן יצא לי לדבר עם ליזי ביטון, השפית של רביבה וסיליה רמת השרון. שאלתי אותה איך יכול להיות שאחרי יום עבודה עוד יש לה כוח להכין לילדים קוסקוס (אמיתי, לא משקית!), ואז היא חשפה אותו: הסוד לקוסקוס מושלם, שמכינים בשליש מהזמן שלוקח להכין קוסקוס רגיל.

מעל הקוסקוס ארגנו לכם חתיכות של דלעת ופרגית בניחוח נפלא של קינמון.

המצרכים (4 מנות):

לקוסקוס:

  • 2.5 כוסות מים חמים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 500 גרם סולת

לרוטב:

  • 2 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות
  • מעט שמן, לטיגון
  • 500 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
  • 5 שיני שום, פרוסות
  • 350 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
  • כפית קינמון
  • כפית וחצי כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים את המים בסיר ומוסיפים את השמן והמלח. מערבבים ומביאים לרתיחה. ברגע שיש בעבוע מתחילים לשפוך פנימה את הסולת בזרם איטי, תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד שכל המים נספגים בסולת.

2מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.

3פותחים את הסיר ומפוררים את הסולת בעזרת מזלג. מכסים שוב ומניחים בצד לחצי שעה. בינתיים אפשר להכין את תבשיל הפרגיות (סעיף 5).

4מניחים נפה לקוסקוס על קערה, ומעבירים דרכה את הסולת. את הגושים זורקים.

5מטגנים את הבצל כ-5 דקות, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 8 דקות נוספות. מוסיפים את השום, הדלעת והתבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ- 35 דקות בסיר סגור (אפשר להוסיף רבע כוס מים, לא חובה).

6מניחים את הקוסקוס על צלחת ומעליו את תבשיל הדלעת והפרגית.

* המוצרים באדיבותעדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות מעולות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il