
קוסקוס אמיתי בשליש מהזמןשעה אחת כולל הכל, ויש לכם קוסקוס אסלי של סבתא מרוקאית. בתפקיד הרוטב: תבשיל פרגיות ודלעת פשוט וטוב![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
זמן עבודה: 30 דקות לא מזמן יצא לי לדבר עם ליזי ביטון, השפית של רביבה וסיליה רמת השרון. שאלתי אותה איך יכול להיות שאחרי יום עבודה עוד יש לה כוח להכין לילדים קוסקוס (אמיתי, לא משקית!), ואז היא חשפה אותו: הסוד לקוסקוס מושלם, שמכינים בשליש מהזמן שלוקח להכין קוסקוס רגיל. מעל הקוסקוס ארגנו לכם חתיכות של דלעת ופרגית בניחוח נפלא של קינמון. המצרכים (4 מנות):לקוסקוס:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מחממים את המים בסיר ומוסיפים את השמן והמלח. מערבבים ומביאים לרתיחה. ברגע שיש בעבוע מתחילים לשפוך פנימה את הסולת בזרם איטי, תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד שכל המים נספגים בסולת. 2מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 10 דקות. 3פותחים את הסיר ומפוררים את הסולת בעזרת מזלג. מכסים שוב ומניחים בצד לחצי שעה. בינתיים אפשר להכין את תבשיל הפרגיות (סעיף 5). 4מניחים נפה לקוסקוס על קערה, ומעבירים דרכה את הסולת. את הגושים זורקים. 5מטגנים את הבצל כ-5 דקות, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 8 דקות נוספות. מוסיפים את השום, הדלעת והתבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ- 35 דקות בסיר סגור (אפשר להוסיף רבע כוס מים, לא חובה). 6מניחים את הקוסקוס על צלחת ומעליו את תבשיל הדלעת והפרגית. * המוצרים באדיבותעדן טבע מרקט הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |