
עוגת פאדג' שוקולד עם בננות וקרמל מלוחכשמדברים על הטוב מכל העולמות, מצב שמתכוונים לשילוב בין פאדג' שוקולד, קצת מלח גס ופרוסות בננה בשלהתמר פרי|הכי טעים שיש| פורסם10/10/1412:10 ![]() תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת |
המצרכים :לבסיס הפאדג' שוקולד:
לגנאש שוקולד:
לקרמל:
לקישוט:
אופן ההכנה:1בסיס העוגה: משמנים במעט חמאה רינג או תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ובוזקים קקאו. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. 2במיקסר מקציפים חלבונים עם מלח עד לקבלת קצף יציב ומבריק. בזמן שהחלבונים בהקצפה, ממיסים במיקרוגל (בפולסים קצרים של כדקה וחצי) את השוקולד, הסוכר, הנס קפה, הליקר והחמאה. 3מערבבים מפעם לפעם עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. שימו לב: הסוכר לא יימס בשלב הזה, אלא בזמן האפייה. 4כאשר החלבונים מוקצפים, מקפלים את החלמונים אל תוך החלבונים המוקצפים בהדרגה. 5מסננים את הקמח אל תערובת החלבונים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. 6לוקחים מעט מתערובת החלבונים ומקפלים אל תוך תערובת השוקולד. 7מקפלים את כל תערובת השוקולד אל תוך החלבונים עד לקבלת מסה אחידה. 8מחממים תנור ל-180 מעלות. מוזגים אל תוך הרינג עם הקקאו ואופים במשך 35-40 דקות. 9מוציאים מהתנור ובעזרת סכין משחררים מיד את צדי העוגה מהדפנות ומצננים. 10גנאש השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות, מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה ויוצקים אותה על השוקולד. 11ממתינים כ-3 דקות, מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה ומצננים בטמפרטורת החדר. 12הקרמל: מחממים את השמנת עם הווניל (לא חייבים להרתיח). בסיר נפרד מבשלים את הסוכר על אש בינונית-גבוהה, ללא ערבוב, עד להמסה מלאה וקבלת גוון קרמל. 13מוסיפים בזהירות את השמנת פנימה בשלבים, תוך כדי ערבוב. לאחר הוספת השמנת, מוסיפים את החמאה. ממשיכים לבשל 2-3 דקות ומצננים. 14הרכבת העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית ובעזרת שק זילוף, מזלפים את הגנאש בצורת מסגרת סביב העוגה על מנת ליצור מעין "בריכה". 15פורסים 2 בננות בשלות לפרוסות דקות ומשטחים את הפרוסות על פני העוגה. 16יוצקים את הקרמל מעל הבננות בשכבה נדיבה. לפני ההגשה מפזרים מעט מלח גס. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |