מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת פאדג' שוקולד עם בננות וקרמל מלוח

כשמדברים על הטוב מכל העולמות, מצב שמתכוונים לשילוב בין פאדג' שוקולד, קצת מלח גס ופרוסות בננה בשלה

|הכי טעים שיש| פורסם12:10
עוגת פאדג' שוקולד עם בננות וקרמל מלוח (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס הפאדג' שוקולד:

  • מעט חמאה

  • מעט אבקת קקאו
  • 7 חלבונים
  • קורט מלח
  • 330 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60% מוצקי קקאו)
  • 300 גרם סוכר לבן
  • 2 כפיות אבקת נס קפה
  • 2 כפות קוניאק/ברנדי
  • 90 גרם חמאה
  • 7 חלמונים
  • 55 גרם קמח לבן

לגנאש שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60% מוצקי קקאו)

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן

לקרמל:

  • 90 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן

  • תוכן מ-½ מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • 120 גרם סוכר לבן
  • 15 גרם חמאה

לקישוט:

  • 2 בננות בשלות

  • קורט מלח גס

אופן ההכנה:

1בסיס העוגה: משמנים במעט חמאה רינג או תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ובוזקים קקאו. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2במיקסר מקציפים חלבונים עם מלח עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

בזמן שהחלבונים בהקצפה, ממיסים במיקרוגל (בפולסים קצרים של כדקה וחצי) את השוקולד, הסוכר, הנס קפה, הליקר והחמאה.

3מערבבים מפעם לפעם עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. שימו לב: הסוכר לא יימס בשלב הזה, אלא בזמן האפייה.

4כאשר החלבונים מוקצפים, מקפלים את החלמונים אל תוך החלבונים המוקצפים בהדרגה.

5מסננים את הקמח אל תערובת החלבונים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

6לוקחים מעט מתערובת החלבונים ומקפלים אל תוך תערובת השוקולד.

7מקפלים את כל תערובת השוקולד אל תוך החלבונים עד לקבלת מסה אחידה.

8מחממים תנור ל-180 מעלות. מוזגים אל תוך הרינג עם הקקאו ואופים במשך 35-40 דקות.

9מוציאים מהתנור ובעזרת סכין משחררים מיד את צדי העוגה מהדפנות ומצננים.

10גנאש השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות, מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה ויוצקים אותה על השוקולד.

11ממתינים כ-3 דקות, מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה ומצננים בטמפרטורת החדר.

12הקרמל: מחממים את השמנת עם הווניל (לא חייבים להרתיח).

בסיר נפרד מבשלים את הסוכר על אש בינונית-גבוהה, ללא ערבוב, עד להמסה מלאה וקבלת גוון קרמל.

13מוסיפים בזהירות את השמנת פנימה בשלבים, תוך כדי ערבוב. לאחר הוספת השמנת, מוסיפים את החמאה. ממשיכים לבשל 2-3 דקות ומצננים.

14הרכבת העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית ובעזרת שק זילוף, מזלפים את הגנאש בצורת מסגרת סביב העוגה על מנת ליצור מעין "בריכה".

15פורסים 2 בננות בשלות לפרוסות דקות ומשטחים את הפרוסות על פני העוגה.

16יוצקים את הקרמל מעל הבננות בשכבה נדיבה. לפני ההגשה מפזרים מעט מלח גס.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il