
עוגת שוקולד-פרג משובחתאיך שאנחנו אוהבים שילובים מנצחים כמו שוקולד מתוק ופרג עסיסי שמצופה בגנאש איכותי ושקדים פרוסים. שנתחיל?עומר ויזל|הכי טעים שיש| פורסם10/10/1412:12 ![]() תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת |
המצרכים :מרכיבים:
לגנאש:
אופן ההכנה:1ממיסים את החמאה עם החלב על אש בינונית, תוך כדי בחישה, עד להמסה מלאה. 2מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. בוחשים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. 3מוסיפים את החלמונים בהדרגה תוך כדי בחישה. במקביל מקציפים את החלבונים ומחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב. 4מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת השוקולד. 5בקערה נפרדת, מערבבים את החומרים היבשים (פרג, שארית הסוכר והאגוזים) ומקפלים לתוך התערובת. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצקים לתבנית עד למעט יותר מ-3/4 גובה התבנית ומכניסים לתנור לכ-30 דקות. 7בגמר האפייה ולאחר שהעוגה התקררה, רצוי להכניסה למקרר למשך הלילה. 8הגנאש: בסיר מחממים את השמנת עד סף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר למשך הלילה. 9הרכבת העוגה: משחררים בעדינות את העוגה מהתבנית, מיישרים את החלק העליון וחוצים את גובה העוגה ל-2 חלקים. מקציפים מחצית מהגנאש למשך זמן קצר (2-3 דקות) ומורחים על החלק התחתון של העוגה ומניחים עליו את החלק העליון של העוגה. 10את יתרת הגנאש מחממים במיקרו או על בן מרי עד שהתערובת נמסה. מצפים את העוגה. מפזרים על העוגה את השקדים הקלויים ומכניסים למקרר לשעה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |