אוכל
אוכל

עוגת שוקולד-פרג משובחת

איך שאנחנו אוהבים שילובים מנצחים כמו שוקולד מתוק ופרג עסיסי שמצופה בגנאש איכותי ושקדים פרוסים. שנתחיל?

|הכי טעים שיש| פורסם12:12
עוגת שוקולד-פרג משובחת (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת
Rating:4.8274reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

מרכיבים:

  • 85 גרם חמאה

  • 35 סמ"ק חלב
  • 85 גרם שוקולד מריר איכותי 53% קקאו
  • 5 חלמונים
  • 5 חלבונים
  • 5 כפות סוכר לבן
  • 100 גרם פרג טחון
  • 75 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
  • 60 גרם שקדים פרוסים קלויים

לגנאש:

  • 120 סמ"ק שמנת 38% שומן

  • 120 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1ממיסים את החמאה עם החלב על אש בינונית, תוך כדי בחישה, עד להמסה מלאה.

2מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. בוחשים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

3מוסיפים את החלמונים בהדרגה תוך כדי בחישה. במקביל מקציפים את החלבונים ומחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

4מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת השוקולד.

5בקערה נפרדת, מערבבים את החומרים היבשים (פרג, שארית הסוכר והאגוזים) ומקפלים לתוך התערובת.

6מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצקים לתבנית עד למעט יותר מ-3/4 גובה התבנית ומכניסים לתנור לכ-30 דקות.

7בגמר האפייה ולאחר שהעוגה התקררה, רצוי להכניסה למקרר למשך הלילה.

8הגנאש: בסיר מחממים את השמנת עד סף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר למשך הלילה.

9הרכבת העוגה: משחררים בעדינות את העוגה מהתבנית, מיישרים את החלק העליון וחוצים את גובה העוגה ל-2 חלקים. מקציפים מחצית מהגנאש למשך זמן קצר (2-3 דקות) ומורחים על החלק התחתון של העוגה ומניחים עליו את החלק העליון של העוגה.

10את יתרת הגנאש מחממים במיקרו או על בן מרי עד שהתערובת נמסה. מצפים את העוגה. מפזרים על העוגה את השקדים הקלויים ומכניסים למקרר לשעה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il