אוכל
אוכל

קדירת עוף בלימון כבוש, פול וזעפרן

קדירה ים תיכונית עם לימון בכבישה ביתית, פול טרי ורענן ונגיעות זעפרן. שעה וחצי בתנור וזה שלכם

|הכי טעים שיש| פורסם15:47
קדירת עוף בלימון כבוש, פול וזעפרן (תמונת AVI: mako)
Rating:411reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

מרכיבים:

  • 1 קילו שוקי עוף

  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות גדושות שום כתוש
  • חבילת כוסברה, קצוצה
  • 5 עלי כרפס (סלרי) קצוצים
  • קורט גרגירי כמון
  • 1 קילו תרמילי פול טרי
  • קורט זעפרן
  • 1/2 כוס מים רותחים (להשריית הזעפרן)
  • 150 גרם לימון כבוש ביתי
  • כפית כורכום
  • כ-2 כוסות קטנות של מים רותחים
  • קורט מלח גרוס
  • קורט פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1מטגנים את שוקי העוף לסגירה.

2בנפרד מטגנים קלות את השום, הכוסברה, הכרפס וגרגירי הכמון, עד שהשום נהיה שקוף.

3מחממים תנור ל-200 מעלות.

4מסדרים בסיר קדירה (רצוי חימר או טאג'ין) מחצית מהירק שטיגנו. מניחים את הפול, עליו את שוקי העוף ומסיימים בשאר הירק.

5מערבבים את הזעפרן במים הרותחים, משרים כרבע שעה עד שהמים מחליפים צבע ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים גם את הלימון הכבוש והכורכום.

6ממלאים את הסיר במים רותחים עד שלושת-רבעי הגובה (זה לוקח בערך 2 כוסות), ומכניסים לתנור לכשעה וחצי. מתבלים בקורט מלח ופלפל גרוס ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il