אוכל
אוכל

עוף על צנצנת תבלינים

כדי להכניס בעוף קצת עניין וארומה, מחדירים פנימה צנצנת עם זעתר טרי, ג'ינג'ר, פטרוזיליה ואחרים. מסובך? לא בחצי שעה עבודה

|הכי טעים שיש| פורסם13:26
עוף על צנצנת תבלינים (תמונת AVI: mako)
Rating:4.735reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לעוף:

  • 1 עוף גדול שלם

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף בהרט
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • 1 כפית קינמון ואגוז מוסקט, מעורבבים
  • 20 תפוחי אדמה קטנים, שלמים
  • מלח
  • פלפל שחור

לצנצנת התבלינים:

  • 1 צנצנת זכוכית ריקה

  • 4 שיני שום
  • 4 ענפי זעתר טרי
  • 4 ענפי פטרוזיליה שלמים
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים (חשוב! אחרת הצנצנת עלולה להתפוצץ!)
  • כפית פלפל אנגלי
  • כפית טימין
  • כפית צ'ילי

לאורז:

  • 3 כוסות אורז מבושל עם בהרט וקינמון

  • 3 כפות צנוברים קלויים
  • 3 כפות קשיו קלוי
  • 3 כפות שקדים קלויים
  • 2 כפות אגוזי מלך קלויים
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1מכניסים את העוף לתבנית, מורחים בשמן זית ותבלינים ומשרים במקרר למשך לילה.

2מחממים תנור ל-170-180 מעלות. ממלאים את צנצנת הזכוכית בשום, עשבי תיבול, ג'ינג'ר, שמן זית, מים ותבלינים, ומחדירים אותה לתוך העוף (לאורך). מסדרים את תפוחי האדמה תחתיו ואופים כ-45 דקות.

3מסדרים במגש עגול את האורז במגדל ומניחים את העוף באמצע.

4מסדרים את תפוחי האדמה מסביב, מקשטים בפיצוחים, בפטרוזיליה ובבצל ירוק ומטפטפים מעל שמן זית.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il