אוכל
אוכל

עוגת גבינה מסקרפונה וניל

עוגת גבינה עם שכבות בצק פריך, בצק שקדים ופטל

|mako אוכל| פורסם21:52
עוגת גבינה מסקרפונה וניל (תמונת AVI: mako)
Rating:4.315reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתערובת מסקרפונה:

  • 2 חלמונים

  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות מים
  • 2 כפיות ג'לטין
  • 4 כפות מים
  • 2/3 גביע גבינה 9%
  • 3/4 גביע גבינת מסקרפונה
  • גביע וחצי שמנת מוקצפת
  • חצי מקל וניל

קרם שקדים:

  • 40 גרם חמאה

  • 17 יחידות פטל
  • 40 גרם אבקת שקדים
  • 30 גרם סוכר
  • קורט קורנפלור
  • 1 ביצה

ספינג' קקאו

  • 3 ביצים

  • 90 גרם סוכר
  • 70 גרם קמח
  • 20 גרם קקאו

בצק פריך:

  • 50 גרם חמאה

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 150 גרם קמח
  • גרידת לימון
  • חצי ביצה

שאנטי שוקולד לבן, קישוט שוקולד לבן וסירופ רום:

  • 250 גרם שמנת

  • 60 גרם שוקולד לבן
  • 200 גרם שוקולד לבן מטומפרר
  • פטל טרי
  • 100 גרם מים
  • 80 גרם סוכר
  • פקק רום "סנט ג'יימס"

אופן ההכנה:

1תערובת מסקרפונה: מערבבים את הגבינות על מנת שיתרככו, ממיסים את הג'לטין במים קרים ואחר כך שמים על האש את הסוכר יחד עם המים ומגיעים ל120 מעלות, לאחר מכן שופכים במיקסר את החלמון עם המי סוכר מקררים ומערבבים את הג'לטין בתוך תערובת החלמונים ומי הסוכר ומחברים עם הגבינה. מקציפים את השמנת ומחברים את התערובת יחד עם תערובת גבינת המסקרפונה והווניל.

2להכנת קרם השקדים: מערבבים את החמאה והסוכר ומכניסים אבקת שקדים, מוסיפים את הביצה ובסוף את הקורנפלור, מזלפים את התערובת ברינג ואופים עם הפטל כרבע שעה ב-170 מעלות.

3להכנת הבצק הפריך: מערבבים את החמאה והסוכר, ביצים, קמח וגרידת לימון ונותנים לבצק לנוח במקרר שעה, מוציאים מהמקרר פותחים וחותכים לעיגול של הרינג ואופים בתנור כרבע שעה 170 מעלות.

4להכנת ספינג' קקאו: מערבבים סוכר וביצים עד שהתערובת מוקצפת ותפוחה, מוסיפים את הקמח והקקאו ומזלפים ברינג ואופים כ- 17 דקות ב-170 מעלות.

5להכנת שאנטי שוקולד לבן: מרתיחים שמנת ב-100 מעלות ושופכים על שוקולד לבן ומערבבים היטב, לאחר מכן מקררים יום ומקציפים את התערובת.

6להכנת סירופ רום: מרתיחים מים עם הסוכר ומוציאים ומכניסים את הרום.

7הרכבת העוגה: מניחים את תחתית הבצק פריך ברינג, מוזגים חצי כמות של מוס מסקרפונה, לאחר מכן מכניסים את שכבת השקדים והפטל ומוזגים את שארית מוס המסקרפונה ומשאירים 2 ס"מ בגובה של הרינג, מכניסים את הספוג קקאו ומקררים, מוזגים את סירופ הרום ומזלפים בועות של הקרם שנטיל שוקולד לבן.

8מעל מוסיפים את קישוטי השוקולד הלבן.

>> לכל המתכונים לשבועות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il