
מאד פאי שוקולדהשילוב בין בצק פריך וחמאתי לפאדג' שוקולד הוא אחד השילובים היותר מוצלחים שאנחנו מכירים. שעה וחצי עבודה והעוגה הזאת שלכםגיא שחרור|הכי טעים שיש| פורסם25/06/1414:34 ![]() |
המצרכים :לבצק הפריך (תבנית בקוטר 22 ס"מ):
לפאדג' השוקולד:
לקישוט העוגה:
אופן ההכנה:1הקרמו: מרתיחים את השמנת. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה. משהים בטמפרטורת החדר למשך כ-4 שעות. 2הבצק הפריך: מערבבים את הסוכר, אבקת הסוכר, החמאה הלא מומסת, הקמח, השקדים והביצה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה. 3מרדדים את הבצק על תבנית שטוחה (לא תבנית עוגה עגולה) לעובי של 1 ס"מ. 4מניחים מעל נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מקררים בטמפרטורת החדר כשעה. 5טוחנים את הבצק המוכן במעבד מזון ליצירת פירורים ומעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה המומסת והמלח ומערבבים ידנית להדבקת הפירורים. 6מעבירים את בצק הפירורים לתבנית העוגה ומהדקים בתחתית ובדפנות (עובי הבצק אמור להיות 1-1.5 ס"מ). 7הפאדג': ממסים בבן מארי שוקולד וחמאה, מעבירים לכלי אחר ומוסיפים את אבקת הסוכר תוך ערבוב עדין. מוסיפים את הקמח, הביצים והחלמונים בהדרגה. מערבבים בעדינות עד לקבלת מסה אחידה ללא גושים. 8מחממים תנור ל-160 מעלות. מזלפים את מסת הפאדג' על תחתית העוגה עד ל-3/4 מגובה התבנית, ומכניסים לתנור ל-6-4 דקות (רק עד שהפאדג' מתחיל להתקשות בצדדים). מוציאים מהתנור ומשאירים בחוץ (טמפרטורת חדר) לצינון למשך חצי שעה. 9מסיימים את הכנת הקרמו: מקציפים את קרם השוקולד בעדינות עד לקבלת מרקם אוורירי (מקציפים בזהירות כדי שהקצפת לא תישבר). מזלפים בצנתר חלק על הפאדג' עיגולים קטנים בגודל 1 וחצי ס"מ, עד שהכדורים מכסים את העוגה. 10מעטרים בשבבי שוקולד, ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |