
כנאפה ריקוטהאטריות קדאיף פריכות וזהובות, מלית של גבינת ריקוטה רכה וסירופ סוכר נוצץ ומבושם. בתור מכורי כנאפה לא אנונימיים כלל - אנחנו לא יכולים לחשוב על דרך טובה יותר לסגור את היום. כוס תה במרפסת, ואנחנו מרוציםשי לי ליפא|מחלבות גד| פורסם17/11/1607:45 ![]() צילום: דן לב, גד, מחלבות גד |
המצרכים :למחבת בקוטר 28 ס"מ:
למלית:
לסירופ:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך. 2מסירים מהכיריים, מוסיפים מי ורדים ומערבבים. מצננים היטב. 3מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה בקערה כדי לאוורר אותה וכדי שתהיה נוחה למריחה. 4מכינים את הכנאפה: מפרידים את אטריות הקדאיף וגוזרים אותן לפיסות יותר קטנות. מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל האטריות מבריקות. 5משטחים מחצית מתערובת האטריות באופן שווה במחבת עם ציפוי מונע הידבקות. מורחים את גבינת הריקוטה בשכבה אחידה בעזרת גב של כף ומכסים בשאר האטריות. מחממים על להבה נמוכה-בינונית 8-10 דקות עד שהאטריות זהובות. 6מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הכנאפה. מחזירים את הכנאפה למחבת כשצידה הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים עוד 4-5 דקות עד שהכנאפה זהובה. 7יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה ומשהים כ-10 דקות. 8מפזרים פיסטוקים ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |