mako
פרסומת

מחפשים מנת פתיחה חגיגית וקצת שונה לשולחן?

תכירו את ההתמכרות החדשה שלכם: עגבניות צלויות עם טפנד, מוצרלה ובזיליקום. 10 דקות עבודה בלבד ויש לכם מנת פתיחה מושלמת ושונה

עגבניות צלויות
צילום: ארקוסטיל אהרוני
הקישור הועתק

6 מנות, חלבי/טבעוני, 10 דקות עבודה, 45 דקות זמן כולל

 

מצרכים:

 

6 עגבניות גדולות, בשלות, חצויות לרוחבן

2-3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

3-4 כפות טפנד זיתים שחורים קנוי

שני כדורים גדולים של מוצרלה באפלו (אם אתם טבעונים, ותרו על הגבינה. העגבניות נהדרות גם בלעדיה)

12 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מניחים את העגבניות בתבנית עם הצד החתוך כלפי מעלה.

מטפטפים עליהן מעט שמן זית, מורחים מעט טפנד ומניחים קרע של מוצרלה על כל עגבנייה.

על הגבינה מניחים עלה בזיליקום אחד. ממליחים ומפלפלים קלות (הטפנד כבר מלוח למדי).

מכניסים לתנור (200 מעלות) ל-20-25 דקות, עד שהמוצרלה נמסה והעגבניות התרככו.

נותנים לעגבניות להתקרר מעט לפני שמגישים.

 

בתיאבון!