מפחדים מאפיית עוגות גבינה? אתם יכולים להפסיק לפחד. המתכון הזה מבטיח עוגת גבינה נפלאה, גבוהה ונטוטת סדקים, בלי גבינות שמנות ובלי חומרים יקרים. הכל בזכות הסולת, שמאפשרת להשתמש בכל גבינה, אפילו רזה, וסופחת את עודפי הנוזלים. התוצאה היא עוגה לחה, שטעם הסולת אינו מורגש בה אפילו טיפה, ממש כמו אצל סבתא.

עוגת גבינה וסולת (צילום: דליה מאיר, mako אוכל)
עוגת גבינה. אין מצב לצניחה | צילום: דליה מאיר, mako אוכל

גם הקלתית פשוטה: רק מערבבים כמה מרכיבים ומרפדים את התבנית. והאפייה? עם ארבע קעריות מים קטנות, שמבטיחות שלא תחסר לעוגה לחות, מבלי לחסום את החום העולה מתחתית התנור (ראו בתמונה). דבר אחרון: אל תוותרו על הצימוקים, שנותנים חמיצות מתקתקה מביס לביס.

עוגת גבינה וסולת - שלב אפייה שני (צילום: דליה מאיר, mako אוכל)
4 קעריות מים. מבטיחות לחלוחיות | צילום: דליה מאיר, mako אוכל

המצרכים:

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 22-24 ס"מ

לקלתית:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
שני שליש כוס סוכר
ביצה
350 גרם קמח תופח (אריזה קטנה של קמח אסם)
1/2 גביע שמנת חמוצה
שקית סוכר וניל

למלית הגבינה:
2 גביעים של גבינה לבנה, 5% או 9%
שלושת רבעי כוס סוכר
שקית של סוכר וניל
2 ביצים
1/4 כוס צימוקים, כהים או בהירים
4 כפות גדושות סולת
1/2 גביע הנותר של השמנת החמוצה מהקלתית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממלאים ארבעה גביעים חד פעמיים של מאפינס במים (ראו בתמונה), ומניחים בארבע הפינות של תחתית התנור.

3. הקלתית: מערבבים היטב (במיקסר או בכף עץ) את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת בצק מעט גושי.

עוגת גבינה וסולת - שלב אפייה ראשון (צילום: דליה מאיר, mako אוכל)
ככה היא נראית לפני האפייה | צילום: דליה מאיר, mako אוכל

4. מעבירים את הבצק לתבנית ומרפדים בעזרת הידיים את התחתית והשוליים. מניחים בצד.

5. המלית: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים לבלילה אחידה, ויוצקים לתבנית.

6. אופים במרכז התנור 50-55 דקות, עד ששולי הקלתית משחימים ופני העוגה יציבים למגע.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שכבות בראוני ומרנג
>> כל המתכונים לפסח


>> לכל המתכונים לשבועות