אוכל
אוכל

פשטידת פטריות ופטה כבשים

פשטידה עשירה ובשרנית, שהסוד שלה הוא בגבינות: גם פטה, גם מסקרפונה וגם ריקוטה. יותר שבועות מזה?

|באדיבות מחלבות גד| פורסם14:19
פשטידת פטריות ופטה כבשים (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
צילום: דן לב, גד, מחלבות גד
Rating:4.556reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול, פרוס דק
  • סלסלת פטריות שמפניון טריות, פרוסות לפרוסות דקות
  • פלפל גרוס
  • מלח
  • 300 גרם גבינת פטה כבשים
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 כפות קמח מנופה
  • 4 ביצים
  • חצי צרור שמיר, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את פרוסות הבצל והפטריות ומטגנים על אש בינונית עד להשחמת הבצל.

2מסירים את הבצל והפטריות מהאש, מסננים מנוזלים עודפים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

3מערבבים בקערה את כל הפטריות והבצל, גבינת פטה, גבינת מסקרפונה, ריקוטה, קמח, ביצים ושמיר עד לקבלת תערובת אחידה.

4מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 20 דקות, או עד שהמאפה מתייצב ושוליו מזהיבים.

* אפשר להחליף את הפטריות בזוקיני - זה עדיין יעבוד מצוין.

>> כל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il