בניגוד ללא מעט ידידות וידידים שלי, בהודו לא ביקרתי. לא יודעת, איכשהו לא יצא ותמיד היו יעדים אחרים שיותר דיברו אליי. אולי בגלל זה אני לא יודעת להבדיל בין מאכלים של דרום, צפון או מרכז הודו. באופן כללי, אני מכירה אוכל הודי-ישראלי, כזה שמותאם ומרוכך לחך הישראלי הבררני. והנה תראו מה זה, גם קבתולת הודו כמוני יכולה ליהנות מאוכל הודי.

אל מסעדת רג' מהאהל הגעתי בעקבות המלצה חמה מידידה, ותאמינו לי שאם לא הייתי באה במיוחד, בחיים לא הייתי יודעת על המקום הזה. ממוקם בין מוסכים ברחוב ריבל בתל אביב, לא ממש המיקום ללאנץ' אקזוטי. ובכל זאת, מצאתי את עצמי פותחת שם שולחן עם חבר שעובד באזור. אם להתרשם משיחות של השולחנות הסמוכים, מדובר בלוקיישן לוהט עבור השבים מטיול בהודו, שעפו על התפריט והמנות.

רג' מהאל ריבל (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
רג' מהאל ריבל | צילום: איילה כהן, mako אוכל
מסעדת רג' מהאל ריבל (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מסעדת רג' מהאל ריבל | צילום: איילה כהן, mako אוכל

את המקום מנהל רג', איש מתוק וטבח מנוסה שאפשר להתרשם מתמונות שלו עם כמה שפים ישראלים מוכרים במקום, וכל מה שתרצו לשאול או לגלות על אוכל הודי הוא יספר לכם בחיוך ובשמחה. הוא גם מכין את הכל לבדו במקום. פספסנו את שעת העסקיות, ובהמלצתו הזמנו מיקס צמחוני (30 שקלים), פלטה של 3 מטוגנים: סמוסה, בטטה וואדה ובאז'ה; טאלי עוף (45 שקלים) ועוף טיקה בלאפה (35 שקלים).

מסעדת רג' מהאל פלטה מיקס צמחוני (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מסעדת רג' מהאל פלטה מיקס צמחוני | צילום: איילה כהן, mako אוכל

המיקס הצמחוני היה פגז, בעיקר הבאז'ה, מעין לביבה נהדרת ופריכה שהייתי יכולה לאכול ממנה בלי סוף. גם הסמוסות היו טובות, אבל בהן היו יותר מובחנים הטעמים ההודיים. אני לא אומרת את זה כדבר רע, רק כמשהו שיש לדעת: טעמי כוסברה וכמון חזקים, נוכחים. למרות ששלוש החתיכות מטוגנות, אין להן תחושה שמנונית מדי, והמטבלים שלהן מעולים, בעיקר הירוק, צ'אטני שמזכיר סחוג, ויכול להיות אפילו קצת יותר עוקצני וחריף. את זה אמרתי גם בעצמי לרג'.

מסעדת רג' מהאל פלטה צמחונית (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מסעדת רג' מהאל פלטה צמחונית | צילום: איילה כהן, mako אוכל
מסעדת רג' מהאל סמוסה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מסעדת רג' מהאל סמוסה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

מנת הטאלי עוף זאת כבר מנה יותר "כבדה", יש לכם תלולית אורז, פאפאדם (קרקר נהדר ודק) ולחם נאן, שמתלווים כולם לתבשילים: דאל עדשים, צ'יקן מסאלה, קארי ותבשיל שעועית. אין לי תלונות, אבל אחרי פתיחה מוצלחת כל כך שהותירה צלחת ריקה, כאן נותרו קעריות חצי מלאות. אולי זה האופי החורפי של מנה כזאת, אולי זה החך הישראלי, אבל היא זאת שהכי פחות עבדה לנו.

מסעדת רג' מהאל טאלי עוף (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מסעדת רג' מהאל טאלי עוף | צילום: איילה כהן, mako אוכל

המנה האחרונה שאכלנו הייתה השיחוק הכי גדול של הארוחה, עוף טיקה בלאפה. תשכחו מלאפה צמיגית ועבה. רג' משתמש בלחם נאן רך וגמיש שמקבל צ'אטני, חומוס וסלט, ועליהם חתיכות עסיסיות ומתובלות של עוף. מי היה מדמיין שזה יילך כל כך טוב ביחד? מיזוג תרבויות שכביכול נשמע משעשע כמעט, אבל הוא פשוט עובד. מנה קלילה וכיפית שמתחסלת מהר, ושוב, גם פה אפשר היה טיפה יותר חריף. סך הכל, בתור מי שלא הייתה בהודו, זה אולי הכי קרוב שאני הולכת להגיע אליה.

מסעדת רג' מהאל לאפה עוף טיקה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מסעדת רג' מהאל לאפה עוף טיקה | צילום: איילה כהן, mako אוכל
_OBJ

פפוש

>> כתבו לאיילה כהן

 >> בשבוע שעבר תקענו בקבב ואחיו

רג' מהאל Raj mahal. ריבל 21, תל אביב. טלפון: 052-5413783