mako
פרסומת

אח שלי, תעשה לי קבב

אם לא שומעים עליו מראש, קל מאוד לפספס את המקום הקטן והמתוק הזה בכרכור שנקרא קבב ואחיו. את רוב החלל תופס גריל, ואם חשבתם שהקבבים שצולים עליו הם הדבר הכי טעים כאן – אתם כמעט צודקים, אבל יש עוד

איילה כהן
mako אוכל
פורסם:
קבב ואחיו
קבב ואחיו | צילום: איילה כהן, mako אוכל
הקישור הועתק

פחות משבוע עבר מחגיגות יום העצמאות, ובואו נודה על האמת: טקס המשואות והמטס הם רק התפאורה למה שהפך ללא ספק לכוכב האמיתי של החג: הקבב. כן כן, עם על הכבוד לפרגיות, לשיפודי חלומי ולדגים על הגריל – כמעט בכל פיקניק שיצא לי להתארח בו או לראות תיעודים ממנו, הקבבים נזללו ראשונים.

באותה רוח מקובבת הגעתי השבוע לכרכור, למקום שפתוח כבר כמה חודשים ונקרא "קבב ואחיו". עסק משפחתי קטן וחביב, נקי, מתוקתק ועם שירות יעיל ומקצועי. כל הסלטים והתוספות בוויטרינה, מהטחינה ועד הצ'יפס, מוכנים במקום והתפריט מציע קבב, עראייס, סטייק ופרגית וספיישל מתחלף, שהפעם היה נתח קצבים. הכל היה מפתה, אבל במקום שקוראים לו קבב, הרגשתי מחויבות אז לקחתי קבבים בפיתה (35 שקלים).

קבב ואחיו כרכור
קבב ואחיו בכרכור | צילום: איילה כהן, mako אוכל
קבב ואחיו תפריט
תפריט בקבב ואחיו | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הקבבים, שלושה במספר, היו עסיסיים ובשרניים במיוחד ובעלי טעמי גריל מדויקים. בנוסף אליהם, מעולות לא פחות היו התוספות של עגבנייה והבצל מהגריל. תוספת נהדרת ולא מעושנת מדי. אוכל מעושן צובר יותר ויותר תאוצה, שזה מצד אחד כיפי, ומצד שני מטריד, כי הרבה מקומות עושים קיצורי דרך עם כל מיני אבקות ונוזלי עישון מלאכותיים. לא כאן. במטבח הפתוח אפשר לראות ולהריח את הגחלים והאש ולשמוע את רחשי הצלייה. אין בזה שום דבר מלאכותי וזה טעים לאללה.

קבב ואחיו פיתה
פיתה נהדרת ומלאת טעם | צילום: איילה כהן, mako אוכל
פרסומת

לכל אלה מצטרפים סלט חצילים, חומוס וטחינה טריים וטעימים, עמבה, חריף ופטרוזיליה כמובן, וכמו בדרך כלל עם פיתות כאלה, הביסים האחרונים, אלה עם כל העסיס, הם המענגים ביותר. אני יודעת שאני אחזור לנסות את כל שאר המנות, אחיותיהן של הקבב ההורס הזה.

קבב ואחיו. המייסדים 48, כרכור. 04-6183888. כשר