נכון שחדשות על פתיחת המבורגרייה נוספת בתל אביב היא על פניו לא ניוז מרעיש (גם לא פתיחת פיצרייה), אבל הפעם מדובר בפופ אפ מבית NG, מסעדת הבשר הוותיקה בנווה צדק. מדובר בפופ אפ קיצי שאמור לפעול עד לתקופת החגים פחות היותר, אבל המקום עצמו רחוק מלהיראות ארעי. אפשר רק לקוות שמדובר בבדיקת השטח ותוכניות זהירות להקים אולי סניף קבע. זירת המסעדנות המקומית כיום מפצחת קונספטים חדשים כל הזמן - ככה שבאמת אין לדעת. כך או כך - דווקא המבורגריית בוטיק בשכונה יכולה להיות תוספת לא רעה בכלל לנוף אוכל הרחוב של פלורנטין. 

התפריט פה מציע ארוחות או המבורגרים בשתי גרסאות: קציצת "סלים" של 120 גרם או קציצה רגילה של 220 גרם וגם אופציה להמבורגר טבעוני. בגזרת התוספות יש אפשרויות יצירתיות: פרוסת כבד אווז עם שבבי קקאו ולרונה, פטריית רעמת האריה, בייקון בקראסט מייפל, ריבת שרי ג'ינג'ר, אננס טרי, בצל מקורמל וגבינת צ'דר מומסת. בנוסף, מציעים להוסיף בירה בתהליך הצלייה של ההמבורגר (ללא תוספת תשלום).

תוספת נדיבה וטעימה של צ'יפס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
תוספת נדיבה וטעימה של צ'יפס | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
מרכיבים לבד (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מרכיבים לבד | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

למרות רשימת התוספות המפתה, הלכנו על האופציה ה"סולידית": צ'יזבורגר (52 שקלים להמבורגר, 8 שקלים לתוספת גבינה). ב-19 שקלים שדרגנו לארוחה עם תוספת צ'יפס ושתייה. המנה מגיעה במגש קרטון נחמד עם גומחות ייעודיות לפנכות רטבים, מקרטון גם הן, מה שמעורר את השאלה הקטנונית: למה צריך לשים את כל תוספות הירקות בכלי פלסטיק? זה כל כך צורם שהשקיעו כאן מחשבה במארז ואז דווקא את תוספת הירקות ארזו בפלסטיק. למה בעצם? המנה הרי מוגשת לאכילה במקום. אם מישהו מעדיף לוותר על הירקות הוא יכול לעשות זאת במעמד ההזמנה. ובחצי הדקה שלוקח להביא את המגש מהדלפק לשולחן לא נראה לי שהלחמנייה תתרטב מהעגבנייה. 

בכל מקרה, אחרי ראנט הירקות אפשר להתפנות ללב העניין: מדובר בהמבורגר טעים. הלחמנייה הרכה ונהדרת, הקציצה גסה בעלת טעם וארומה של חריכה ותוספת הצ'דר הנמס מגיעה בכוסית שניתן לשפוך לבד מעל הקציצה וכך לשלוט במינון. זהו אקט לא מאוד אלגנטי, אבל טעים מאוד. טעמנו גם מההמבורגר הטבעוני, שבניגוד לבורגרים טבעוניים, אינו כולל קציצה תוצרת רידיפיין מיט או ביונד בורגר, אלא של ספק פחות מוכר. הקציצה מן הסתם הייתה יותר יבשה מהבשרית, אבל טעימה וחרוכה. 

המנה הטבעונית (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
המנה הטבעונית | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בגזרת הרטבים המיוחדים שמכינים כאן: שום ופלפל שחור, קולי דובדבנים, מנגו צ'יפוטלה ועוד, הכי אהבנו את מטבל התפוז-צ'ילי, השאר היו לטעמנו האישי מתוקים מדי ופחות השתלבו לנו, אבל בשולחנות השכנים ראינו שנרשמה התלהבות. בשורה התחתונה, יש כאן אחלה בורגר ועוד נחזור לנסות אותו עם תוספת פטרייה וגם את הסמות'י בירה המסקרן שמגישים כאן.

NG BURGER. הרצל 77, תל אביב. 19:00-23:00