לפני כשנה נפתח MELA, בית קפה-מעדנייה צמחונית חדש באזור שבואו נגיד שבתי קפה לא חסרים בו: מתחם בזל בצפון הישן בתל אביב. אם נראה לכם שבית קפה נוסף זה הדבר האחרון שהעיר הזאת צריכה, אתם צודקים וטועים. נכון שלא חסר פה קפה דור שלישי טוב, כריכים מושקעים וסלטי קינואה למיניהם, אבל מלה בכל זאת מציע משהו קצת אחר, מושקע יותר ובעיקר טעים הרבה יותר מאוכל בתי הקפה הרגיל.

ויטרינה מפתה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
ויטרינה מפתה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

הגענו למלה בשעת צהריים, רעבים, מזיעים וסחוטים מההליכה בשמש הקופחת של תל אביב. אין כאן מקום לשבת בפנים, רק בחוץ. לכן מיד הזמנו אייס קפה (22 שקלים) על בסיס חלב שקדים וחלב קוקוס (עם סוכר קנים אורגני). היה מושלם, כמה חבל שאייס קפה כזה לא נפוץ יותר.

אייס קפה על בסיס חלב שקדים וקרם קוקוס (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
אייס קפה על בסיס חלב שקדים וקרם קוקוס | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

אחרי כמה שלוקים קפואים ומעוררים אפשר היה בכלל להתחיל לחשוב על אוכל. מתוך התפריט העשיר, שמציע מגוון סלטים, כריכים וקינוחים (שלמעט הקרואסונים מכינים במקום), דגמנו שלושה כריכים: לחמניית המבורגר קריספי כרישה (36 שקלים), כריך רטטוי וגבינה בולגרית (38 שקלים) וכריך ביצים חומות (38 שקלים). בנוסף לכריכים בחרנו גם בסלט קיסר (38 שקלים) שהתגלה כהפתעת הארוחה.

קריספי כרישה. להיט (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קריספי כרישה. להיט | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

נתחיל בסוף: לחמניית הקריספי כרישה הייתה להיט גדול. היא הגיעה אלינו אחרי חימום קצר בטוסטר שגם הוסיף ללחמנייה הכיפית קריספיות מלמעלה. עכשיו, נכון שכרישה מטוגנת זה טעים, אבל הכוכב של הכריך היה הרוטב: איולי קארי קטיפתי, חמצמץ ועשיר. ללקק את האצבעות - ואכן ליקקנו כי מדובר בכריך די מלכלך.

שני הכריכים הנוספים היו נחמדים, אבל יותר "רגילים" (שניהם מבגט כוסמין שמכינים במקום). ביצים, רטטוי ירקות, חמוצים, לא משהו שלא אכלנו כבר בבית קפה זה או אחר. מה שכן, אצות הוואקמה בכריך הביצים היו תוספות יצירתית. סוג של סביח בריאות.

כריך ביצים חומות עם חציל, כרובית ואצות ווקאמה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
כריך ביצים חומות עם חציל, כרובית ואצות ווקאמה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
כריך רטטוי ובולגרית (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
כריך רטטוי ובולגרית | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

סלט הקיסר המקומי היה עשיר ברכיבים: חסה, טופו טמפורה, קרוטונים מהלחם שאופים פה, מלפפון חמוץ, צלפים וארטישוק. לא סלט קיסר קלאסי בשום צורה, אבל טייק אוף מוצלח. גם פה הכוכב היה לגמרי הרוטב, רוטב קיסר מיוחד עם עגבניות מיובשות שמעניקות לו טעם אוממי ממכר ופרמזן שמרי בירה טבעוני. אוממי טבעוני זו חיה נדירה, סחטיין למלה.

סלט קיסר טבעוני. לא פרמזן, שמרי בירה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
סלט קיסר טבעוני. לא פרמזן, שמרי בירה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

בגזרת הקינוחים הלכנו על ארבעה טבעוניים: מאפין מייפל ופקאן (הווינר החד משמעי), בראוני ללא גלוטן, מאפין תפוזים וצ'יה ועוגיית שוקולד צ'יפס ושמן זית. כולם טעימים, טריים ומספקים את הקרייב למתוק (במקרה של הבראוני אולי מתוק מדי). גם פה הקרם פצצתי, גם של מאפה התפוזים וגם של המייפל. החבר'ה פה טובים ברטבים והקרמים שלהם, וזאת בהחלט חוכמה גדולה כשמדובר במטבח הטבעוני. הורדנו בפניהם את הכובע, ואז החזרנו אותו כי צריך לצעוד הביתה, להתעלף תחת המזגן, שבעים ומרוצים.

נבחרת הקינוחים הטבעוניים הטעימים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
נבחרת הקינוחים הטבעוניים הטעימים | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

>> בשבוע שעבר היינו בסייל אנד פיש

MELA. אשתורי הפרחי 20, תל אביב. טלפון: 054-9636770