מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

הפחמימה הכי לוהטת על קינג ג'ורג'

יש סיכוי לא רע שאם תחלפו על פני דוכן הפנצרוטי של קוקו לא תשימו לב אפילו לקיומו. מדובר בגומחה קטנטנה וצרה על קינג ג'ורג', קצת לפני הכניסה לשוק הכרמל, שמציעה מעדן איטלקי שנראה כמו סמבוסק ומריח כמו סופגנייה

ניצן לנגר
אוכל טוב, mako
פורסם:
פריך בחוץ, לוהט בפנים
הפנצרוטו של קוקו. דוכן קטנטן ושובב שקל לפספס|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
הקישור הועתק

לפני כחודש נפתח בקינג ג'ורג' בתל אביב כוך קטנטן שמוכר כיסון איטלקי אחד ונחמד: פנצרוטו (ופנצרוטי ברבים). המקום נקרא הפנצרוטו של קוקו (coco's panzerotti) - אבל שלא תתבלבלו - מאחוריו עומד קובי הישראלי המכונה גם קוקו, שחי כמה שנים באיטליה ושם, איך לא, התאהב במטבח האיטלקי. בקצרה, מדובר בסוג של פיצה מקופלת - בצק שמרים ממולא ברוטב עגבניות ומוצרלה בגרסה הסטנדרטית, שמגיע בשלל מילויים נוספים.

ואשכרה אפשר לאכול בהליכה
ואשכרה אפשר לאכול בהליכה|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

בדוכן של קוקו מציעים קובי ושותפיו 5 אופציות של מילויים: קלאסי (רוטב פיצה ומוצרלה), קלאסי טבעוני, קאצ'ו אה פפה, חציל בפרמזן וגרסה מתוקה של נוטלה-מסקרפונה. מתוך התפריט הקטן והממוקד בחרנו במילוי הפיצה (28 שקלים) ובקאצ'ו אה פפה (29 שקלים), שנדמה כי הפכה לאחת הפסטות הפופולריות בישראל. בשביל האופציה המתוקה נצטרך כנראה להיות תחת השפעת אלכוהול או קנאביס.

ברגע ההזמנה הבצק מרודד ונמתח לעיגול, מונח על המכשיר שמקפל אותו, מקבל את המילוי הנבחר, מקופל לצורת חצי ירח ונזרק לטיגון בשמן עמוק. לפני הזריקה לשמן אפשר היה להתרשם שהמילויים היו במרקם משחתי ולא נוזלי, מה שבטח עזר לטיגון המושלם - שהותיר את הבצק פריך, זהוב, נטול שמנוניות, כשהמילוי נאטם בפנים כמו שצריך ללא נזילות מיותרות. באמת שאם כבר ליפול על שחיתות כמו בצק מטוגן במילוי גבינות שמנות - שיהיה עשוי ככה.

לפני סגירה וכניסה לטיגון עמוק
לפני סגירה וכניסה לטיגון עמוק|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
פרסומת
וזה המילוי של הקאצ'ו אה פפה
וזה המילוי של הקאצ'ו אה פפה|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

חיכינו כמה רגעים לפני הביס הראשון מחשש לכוויה בחלל הפה, ובינתיים התמסטלנו מהריח המשכר של הפנצרוטי - שילוב חלומי של סופגנייה ופיצה. הביס הפתיע לטובה: גם אחרי המתנה קצרצרה הגבינה נמתחה למרחקים, ואפשר אפילו היה להסתפק בפחות ממנה. הרוטב בסיסי וטעים, ועל אף שזה מאכל מושחת, אפשרי לאכול אותו באלגנטיות יחסית.

מילוי הקאצ'ו אה פפה היה לא רע, עם טעם מובחן של פלפל שחור, אבל אם נחזור לשם, נלך כנראה על הפנצרוטו הקלאסי. לא צריך להסתבך. מה שכן, זה ממש לא משהו שאפשר לאכול על בסיס קבוע, כי למרות הטיגון המושלם (והשירות האדיב והמצוין), יש כאן סכנת צרבת.

פרסומת
התפריט והסיפור
התפריט והסיפור|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

coco's panzerotti. קינג ג'ורג' 3, תל אביב. כשר

מצאתם טעות לשון?