מי שעוקב אחרי מדורי האוכל השונים, לא יכול היה לפספס את פתיחתה של וייסברג, השווארמה החדשה של קבוצת בלאדי שיק – השף ארז קומרובסקי, שותפו חנן עזרן והאחים ירזין. הסיפור מאחורי המקום כולל הרבה נוסטלגיה תל אביבית, געגועים לימים פשוטים יותר וזיכרונות משפחתיים אישיים של השף, שהקדיש את שם המקום לסבא שלו, יעקב וייסברג. במילים אחרות: עוד שווארמה של אשכנזים, וזה נכתב עם כל החיבה האפשרית לשווארמה שכזאת.

קומרובסקי. מכין בעצמו מנות על המקום (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קומרובסקי. מכין בעצמו מנות על המקום | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ראשית, חשוב לציין שארז קומרובסקי בכבודו ובעצמו עומד מאחורי ויטרינת הסלטים המזמינה ומרכיב פיתות להייטקיסטים הרעבים שמתגודדים במקום בשעות הצהריים המוקדמות. שני הייטקיסטים צעירים שעמדו מאחוריי סיננו ש"במחיר הזה – כדאי מאוד שהוא יכין בעצמו את הפיתות". נכון, תלונות על מחירי אוכל רחוב הפכו לספורט לאומי ולא חסר על מה להתלונן, אבל בשביל לשים רגע דברים בפרופורציות ראוי להשוות בין המחירים: מנת שווארמה בפיתה עולה בווייסברג 48 שקלים. הרי רק לפני 4 שבועות שילמנו 51 שקלים על מנת שווארמה הודו בדבוש – בשר פחות יקר מזה שקומרובסקי משתמש בו, ברשת כביכול עממית ולא בוטיקית. ככה שאפשר בהחלט להמשיך להתלונן על יוקר המחייה, אבל בטח שארז קומרובסקי לא המציא את המחירים האלה. ועוד משהו: המקום רק נפתח ולמרות העומס – התור מתקדם במהירות, הוויטרינה מצוחצחת, השירות מקצועי, אדיב ויעיל וטריות המוצרים ניכרת. אין כאן גמגומים או קירטועים של התחלה, זאת מקצוענות ושנים של ניסיון. 

ויטרינת סלטים טריים וטעימים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
ויטרינת סלטים טריים וטעימים | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ולחלק היותר מעניין, האוכל: ראשונה הוזמנה פיתה יעקב - שווארמה בפיתה כורכום עם טחינה בחרדל, סחוג, ארוגולה ותפוח אדמה מתנפח (אותו צ'יפס ממכר מהפלאפליות של פעם). במעמד הכנת הפיתה אפשר כמובן להוסיף או להשמיט מה שרוצים, אבל העדפתי לתת למנה את הכבוד שלה. אני מודה שלא הבחנתי בטעמים יוצאי דופן בטחינה-חרדל, אולי כי נמרחה ממנה כמות קטנה מאוד, והטעם הכי דומיננטי היה של השווארמה. הבשר עסיסי, החלקים המעט חרוכים טעימים כל כך, והתיבול שמוגדר כ"מאופק" כולל לא מעט הל ופלפל שחור. למי שפחות אוהב הל אמליץ ללכת על מנת השווארמה השנייה: שווארמה, טחינה לבנה, סחוג, בצל סומק, ירק ותפוח אדמה מתנפח. כל הסלטים והתוספות בוויטרינה של וייסברג טריים בטירוף, טעימים ומקפיצים את המנה: הכרוב (שניהם), הסחוג, הבצל. מנה באמת כיפית ומושקעת.

הפיתה הצהובה היא מעבר לגימיק (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
הפיתה הצהובה היא מעבר לגימיק | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
וזאת הגרסה השנייה, בלי טחינת חרדל (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
וזאת הגרסה השנייה, בלי טחינת חרדל | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אבל עם כל הכבוד לשווארמה, הבחירה שלנו היא "סביח של שוק בצלאל" (29 שקלים). גם פה אגב, התמחור מתיישר פחות או יותר עם הממוצע העירוני ומדובר במנה מצוינת: אותה פיתה אוורירית, ביצה קשה חומה, הסלטים והסחוג המעולים שמכינים פה, חצילים מטוגנים מתקתקים מושלמים וגם סלט נהדר של חציל על האש. דווקא בגלל שהיה כל כך טעים, יש לנו שתי תלונות: 1. בבקשה לשים עוד חצילים 2. אפשר לבנות את הפיתה בצורה שתאפשר ליהנות מכל ביס, כלומר שיהיה פיזור מוצלח יותר של כל האלמנטים, כי הם כל כך טובים וכל כך מחמיאים זה לזה.

מנת הסביח. אולי אפילו טעימה יותר מהשווארמה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מנת הסביח. אולי אפילו טעימה יותר מהשווארמה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
רואים כמה הפיתה פלאפית? (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
רואים כמה הפיתה פלאפית? | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בשורה התחתונה, אם כבר הגעתם רעבים לאזור שרונה, לוקיישן לא "תל אביבי" במיוחד ומאתגר להתמצאות למי שמגיע במיוחד - אל תוותרו על ההזדמנות לאכול מנה מידיו של ארז קומרובסקי.

שווארמה וייסברג. מנחם בגין 121 קומה 1 (שרונה עזריאלי) תל אביב. טלפון: 072-3305730. שעות פעילות: ראשון-חמישי 11:45-15:30